MiniLSKSTArtWeb
MiniLSKSTArtWeb
LSkSTARt
LSkSTARt

Mini før NM-kvarten: – Cupen er en frisone for dem

Både Lillestrøm og Start kan bruke cupen som frisone og få en god opplevelse.

NM kvartfinale: Start-Lillestrøm (19.00)

Se kampen på TV 2 Sport og TV 2 Sumo!

Torsdag møtes to av lagene som sliter mest i Tippeligaen til kvartfinale i NM på Sør Arena.

Hjemmelaget Start har kun vunnet én av sine ti siste kamper i serien og møter et LSK-lag som står med to seirer på like mange kamper. LSK har i tillegg den siste uken opplevd statueskjendingen av Tom Lund og tap på hjemmebane mot erkerival Vålerenga.

– Vi snakker om to lag som ikke akkurat møter opp fulle av selvtillit og som ikke føler at de har semifinalen i boks. Det er to lag som absolutt trenger en positiv greie. Både internt i spillergruppen, for de som jobber i klubben og for supporterne trenger man en opptur som gir litt troen på laget, sier Mini Jakobsen.

Se intervjuet med Mini i videovinduet øverst!

Thorstein Helstad (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Thorstein Helstad (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Les også: Tom Lund: – Synes synd på den som har gjort det

– Viktigst å holde seg i Tippeligaen
TV 2s fotballekspert tror begge lagene har fullt fokus på serien, men at torsdagens oppgjør og en kamp om semifinaleplass i NM kan være et godt avbrekk.

– Å holde seg i Tippeligaen er nok det aller viktigste for disse klubbene, men allikevel er cupen en slags frisone for dem. Det er jo så mye lettere her i verden å komme på trening midt i uken når du vinner kampene i helgene. Nå skal de jo spille på en torsdag, men det gjør det hele så mye lettere. Du får bedre kvalitet på treningene og du slipper alt maset og all negativiteten, sier Mini.

Da de to lagene møttes i serien på Åråsen i april vant LSK 3-2, etter at Start gikk til pause med 2-1-ledelse.

– Det er en åpen kamp i kveld, det er ikke noen tvil om det. Begge to kommer til å ønske sterkt å komme seg til en semifinale, men hvem av dem som vil vinne kommer jeg ikke til å sette noe penger på, sier Mini.

Les også: Lillestrøm snudde 1-2 til 3-2 på under to minutter

Se kampen om en plass i semifinalen i cupen på TV 2 Sport!