Orica sterkest på lagtempoen

Håpet om Edvald Boasson Hagen i gul trøye ble kortvarig. Team Sky klarte ikke å hamle opp verken Omega Pharma eller Orica på den 25 kilometer lange lagtempoen i Nice tirsdag.

Sky gjorde en god siste halvdel av etappen, men ødela seiersmuligheten på den første delen. At laget ikke vant etappen ødela Edvald Boasson Hagens mulighet til å kjøre i gul trøye på onsdagens etappe.

– Vi gjorde hva vi kunne. Lagtempo er alltid tungt. Det holdt ikke, men sånn er det. Nå er jobben å hjelpe Froome til gul trøye. Jeg har ikke den muligheten lenger, sa Boasson Hagen til TV 2.

Sky måtte først se seg slått av Omega Pharma, før Orica leverte en solid etappe fra sitt sene startnummer og snek seg inn i tet. De tikket inn på tiden 25.56, med ett sekunds margin til Omega Pharma og tre til Sky.

Simon Gerrans, som spurtslo Peter Sagan på mandagens etappe, overtar dermed den gule trøyen som den sjette australieren i Tour de France-historien.

– Det var tungt, men jeg var sterk. Vi er ikke altfor langt bak (i sammendraget), men skulle gjerne vært nærmere. Jeg har sjanser til å vinne etapper både onsdag og torsdag, sa Alexander Kristoff til TV 2. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2