NYE DUELLER: Det kan bli en ny superduell mellom Sidney Crosby og Aleksander Ovetsjkin i OL. (Foto: Nick Wass/Ap)
NYE DUELLER: Det kan bli en ny superduell mellom Sidney Crosby og Aleksander Ovetsjkin i OL. (Foto: Nick Wass/Ap)

NHL-spillerne nærmer seg OL-deltakelse

Positivt møte mellom NHL-ledelsen og Det internasjonale ishockeyforbundet.

Det har ikke alltid vært en selvfølge at verdens beste ishockeyspillere deltar i OL.

Lenge var NHL-spillerne uønsket fordi de brøt mot OLs amatørprinsipp. Og etter at disse reglene ble lempet på, så tillot ikke NHL-ledelsen spillerne å delta. De ønsket ikke noe brudd i sesongen.

Men i de fire siste OL har NHL, Det internasjonale ishockeuforbundet (IIHF) og Den internasjonale olympiske komité (IOC) kommet til enighet og OLs ishockeyturnering har involvert det som kan krype og gå av stjerner.

Nå er forhandlingene i gang for å få på plass en ny avtale for Sotsji-OL.

Ettersom forrige NHL-sesong ble avkortet på grunn av konflikten mellom NHL-ledelsen og spillerforeningen, ønsker NHL-ledelsen aller helst en sesong uten brudd når de starter opp igjen til høsten.

Men etter et fruktbart møte mandag, kan det se ut til at det blir NHL-spillere å se på isen i Sotsji neste vinter.

– Ting går på frem. Men det blir vel riktig å si at vi ikke er helt klar for å presentere det ennå, sier NHL-sjef Gary Bettman til ESPN.

OL er et stort utstillingsvindu for NHL. Og med lekene i Russland, så er ligaen under press av alle de russiske stjernene som har gjort det klart at de kommer til å spille i Sotsji uansett om NHL-sesongen tar pause eller ikke.

Det skal fortsatt gjenstå noen detaljer før en endelig avtale er på plass. Men alt tyder på at vi vil få se Aleksander Ovetsjkin, Jevgenij Malkin, Sidney Crosby og de andre superstjernene i OL-turneringen i 2014.

– Fra min side så føler jeg at vi har gjort store fremskritt på flere områder. Det er fortsatt noen i'er vi må sette prikk over og t'er vi må streke over. Vi må få ting ned på papiret og jeg må ta det med tilbake til styret mitt, men ting går fremover, sier IIHF-president Rene Fasel.