madcon
madcon
madcon 2 web
madcon 2 web

Madcon får internasjonal stjernehjelp på nytt album

Snoop Dogg, Estelle og Rick Ross med på plata.

Av Sandra Mei Ling Noer

Den norske rapsuksessen Madcon tar karrieren til nye høyder. På sitt nye album «ICON» har de med seg en rekke internasjonale stjerner, melder 730.no.

Snoop Dogg, Kelly Rowland, Rick Ross og Estelle er blant navnene som pryder albumcoveret. Det er Madcon temmelig fornøyd med.

– Endel av disse er jo blant de største i verden, og det er det for en grunn, de løfter jo faen meg alt de er med på! Og alle disse som er med, har blitt med fordi de har digga det, og det i seg selv er en stor anerkjennelse! sier Yosef Wolde-Mariam (35) til nettstedet.

Store hip hop-navn

For hip hop- og R&B-fans bør ikke bidragsyterne på Madcon-albumet behøve noen introduksjon. Snoop Dogg (41) har solgt flere titalls millioner album etter at han ble oppdaget av Dr. Dre på begynnelsen av nittitallet.

Miami-rapper Rick Ross er ifølge MTV (2011) «The hottest MC in the game» og er har tillegg til musikken fått mye oppmerksomhet for sin stadig pågående feide med rapper 50 Cent.

Kelly Rowland (32) startet sin karriere på nittitallet i bandet Destiny's Child sammen med den ikke ukjente Beyoncé. Hun har siden den gang gitt ut fire soloalbum.

Estelle (33) ga ut sitt første album i 2004, men det var ikke før i 2008 og med singelen «American Boy» at briten slo gjennom internasjonalt.

snoop (Foto: Bellak Rachid)
snoop (Foto: Bellak Rachid)

Blir gjenkjent og ropt etter

Madcon, som består av Wolde-Mariam og Tshawe Baqwa (33), ga ut sin første singel «God forgive me» i 2000, men det var ikke før et par år senere at de fikk sitt gjennombrudd i Norge med hitsingelen «Barcelona». Siden den gang har duoen gitt ut fem album, spilt konserter verden over og vunnet en rekke musikkpriser

I 2011 fortalte bandet til VG at det de spesielt har satt pris på den store suksessen de har oppnådd i Tyskland.

– Vi blir gjenkjent overalt på gaten og folk roper etter oss. Jeg får til og med særbehandling når jeg skal kjøpe sko. Jeg kom plutselig fremst i køen, og så ville alle i personalet ta bilde med meg, sa Yosef den gang.

Madcons nye album slippes 12. august.

Se hele første episode av TV 2-programmet «Madcons gale verden» gratis her:

701353