Isabelle Pedersen, Sognsvann.
Isabelle Pedersen, Sognsvann.

Hekke-Isabelle etter å ha klart VM-kravet: – Snart skikkelig hekkeløper

Isabelle Pedersen løp på 13,04 i Mannheim i helgen og er på vei tilbake etter motgangen.
Se intervju med den sprudlende bergensjenta!

Hekkeløperen Isabelle Pedersen har i en årrekke vært sett på som et av norsk friidretts største talenter, men har slitt enormt med skader og har ikke fått den forventede utviklingen som ble spådd da hun som 18-åring vant U20-VM i 2010.

Nå er 21-åringen tilbake i storform, og i helgens stevne i Mannheim løp bergensjenta på 13,04. Dermed klarte hun B-kravet til VM, som var på 13,10.

– Det føles veldig veldig godt. Det er fantastisk. Jeg har jobbet med dette i veldig lang stund. Da jeg var skadet var det ekstrem mental jobbing å videreutvikle meg selv, så det å endelig få det til er noe helt enestående, sier Pedersen til TV 2 Sporten.

Isabelle Pedersen vant 100 meter hekk for kvinner under NM i friidrett i Byrkjelo. (Foto: Grøtt, Vegard/Scanpix)
Isabelle Pedersen vant 100 meter hekk for kvinner under NM i friidrett i Byrkjelo. (Foto: Grøtt, Vegard/Scanpix)

Se intervjuet med den sprudlende bergensjenta i videovinduet øverst!

Allerede under Bislett Games så man konturene av at kravet kunne nås, da Norna Salhus-utøveren satte ny personlig rekord med 13,16 på hjemmebane.

– Det er veldig gøy å løpe på hjemmebane, og det å da kunne prestere oppriktig godt er en glede man ikke kan beskrive godt nok, sier hun.

Les også: Pedersen og Vukicevic på vei mot EM-formen – Ingebrigtsen med årsbeste

Nå skiller kun fem hundredeler fra å komme under den magiske 13-grensen, som betyr mye for Pedersen.

– Treneren til David Oliver, en av verdens beste hekkeløpere, fortalte at hvis du skal være en skikkelig hekkeløper må du løpe under 13. Det er såpass høyt nivå på hekk nå, så jeg kan ikke 100 prosent kalle meg hekkeløper, men snart kan jeg det, ler 21-åringen.

Hvis du skal være en skikkelig hekkeløper må du løpe under 13.

Mislikt av motstander
Selve løpet i Mannheim der VM-kravet ble slått avslører Pedersen at var et stevne der hun ble spesialinvitert for å gi de tyske utøverne Nadine Hildebrand og Pamela Dutkiewicz konkurranse og motivasjon.

– Jeg løp i Regensburg et par uker før, og da var jeg og de to tyske jentene ganske tett. Hun ene (Hildebrand, red.anm.) er god venninne av meg, så vi gir god motivasjon til hverandre, mens hun andre (Dutkiewicz, red.anm.) misliker meg, sier hun.

Løpet endte altså med pers for Pedersen på 13,16, mens Hildebrand vant løpet på 12,92. Dutkiewicz ble nummer fem på 13,66.

– Det er jo kjempegod trening. Det blir full fart, så da ville de ha meg ned dit og løpe med dem. Det hjalp jo, i og med at to stykker ble VM-klare på det, sier den norske jenta.

Sammenligningene med Christina Vukicevic er mange, og en skadefri Pedersen forstår at det er lett for å tenke i de baner.

– Så langt ligger jeg foran henne når det gjelder listene når det gjelder de aldersbestemte tidene. Da hun var 21 tror jeg hun lå på 13,05, så jeg er jo foran det, men vi er to forskjellige mennesker så jeg vet ikke om jeg kan sammenligne meg med henne. Men jeg begynner i hvert fall å løpe ned på tider som er respektable, smiler hun.

Les også: Hekketalentet Isabelle Pedersen: - Fjoråret var grusomt

Artikkelen fortsetter under bildet!

IMPONERTE: Isabelle Pedersen. (Foto: Scott Heppell/Ap)
IMPONERTE: Isabelle Pedersen. (Foto: Scott Heppell/Ap)

Neste mål er A-kravet, på 12,94.

– Det ville vært veldig gøy å kunne ta begge kravene og offisielt bli klar, men jeg har oppgaver jeg er nødt til å gjøre og så får vi se hvor langt det rekker.

– Du ligger vel godt an til å bli tatt ut uansett?

– Vi har ikke tatt ut noen gruppe. Det blir tatt ut etter U23. Vi venter med det. Jeg er jo egentlig klar, men vi har ikke hatt uttaket ennå, sier hun.

Fjoråret ble en nedtur etter et brudd i foten, og hun innrømmer at hun holdt på å gi seg ved flere anledninger.

Det har vært en veldig lang prosess, og jeg hadde lyst til å gi opp et par ganger.

– Det har vært en veldig lang prosess, og jeg hadde lyst til å gi opp et par ganger. Jeg tenkte at jeg ikke likte det og at det ikke var gøy lenger. Men jeg fant ut at hvis jeg først skal gjennomføre noe så skal jeg gjøre det skikkelig. Bare fordi du har fått en skade så skal du ikke gi opp. Det har vært veldig mye jobbing med meg selv, og jeg har virkelig benyttet støtteapparatet rundt meg for første gang. Jeg har latt folk slippe inn, og spurt mye om råd. Det har jeg tjent veldig godt på, sier hun.

Selv om enkelte eksperter har avskrevet henne, og mener at hun ikke har prestert godt nok, føler hun nå at hun løper totalt uten press.

– Jeg synes det er ganske fint, for jeg har gjort jobben min i år. Jeg har gjort alt jeg skulle, jeg har perset og jeg har klart VM-kravet. Samme hva som skjer i U23-EM, så spiller det ikke så stor rolle for meg. Jeg har ingen smerte når jeg løper, som er prioritert nummer en, avslutter Pedersen.

PERS PÅ BISLETT: Isabelle Pedersen løp på 13,16 på hjemmebane, og jublet høylydt. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
PERS PÅ BISLETT: Isabelle Pedersen løp på 13,16 på hjemmebane, og jublet høylydt. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Les også: Norsk friidrettshåp fikk slibrige SMS-er etter dette bildet