SulimaniTV2Web
SulimaniTV2Web

Sulimani klar for Viking: – Et steg opp i karrieren

Kjell Jonevret henter spissen Benjamin Sulimani til Viking.

STAVANGER/BERGEN (TV 2 Sporten): Den østerrikske spissen Benjamin Sulimani er klar for Viking, melder klubben på sine egne hjemmesider tirsdag.

24-åringen har signert en avtale som varer ut sesongen.

– Jeg er veldig glad for å være her. Dette er en god klubb for meg, og jeg håper jeg kan spille bra og gi noe igjen til klubben. Det er best å ha en kontrakt på seks måneder, og så får vi se om jeg vil bli værende og om vi skriver en ny kontrakt, sier Sulimani til TV 2 Sporten.

Kjell Jonevret har fått fart på Viking. Borte mot Hønefoss i kveld skal gjestene ha gode forutsetninger (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
Kjell Jonevret har fått fart på Viking. Borte mot Hønefoss i kveld skal gjestene ha gode forutsetninger (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Det var Stavanger Aftenblad som første meldte om overgangen for spilleren, som satt på tribunen under 0-0-kampen mot Rosenborg søndag.

Les også: Perry fornøyd med ett poeng i Stavanger: – Viking var klart bedre enn oss

Sulimani har trent med klubben siden midten av juni, og har tydeligvis imponert nok til å bli Vikings tredje spiss i A-stallen. Fra før er det kun Patrik Ingelsten og Veton Berisha som er reelle spissalternativer i Kjell Jonevrets tropp.

– Vi har hatt en utfordring på topp i vårsesongen, og spesielt etter at Veton ble skadet har vi vært tynt besatt. Vi så senest i kampen mot Rosenborg at vi hadde problemer med å omsette sjansene i mål, og vi tror at Benjamin har det som skal til for at vi skal kunne bli enda sterkere på topp og forhåpentligvis kunne bidra til at vi får en god høstsesong, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SulimaniTV22Web
SulimaniTV22Web

– Får flere strenger å spille på
– Han er dyktig med ballen, bevegelig og har gode avslutningsegenskaper, så det skal bli spennende å se hvilken utvikling han kan få her i Stavanger. Det blir bra å få inn et nytt fjes i garderoben, og det kan skje mye. Jeg tror av det vi har sett at han kan spille seg inn på laget allerede fra starten, men han må bevise at han er bedre enn dem vi har for å få spille. Men vi får litt flere strenger å spille på og det føles kjempebra, sier trener Kjell Jonevret.

24-åringen spilte tidligere for østerrikske Admira Wacker. Der scoret han 24 mål på 72 kamper.

– Dette er et steg opp i karrieren. Jeg snakket med den forrige treneren min i Østerrike, og han sa at hvis jeg hadde sjansen til å dra til Norge så måtte jeg ta den. For meg er det en stor sjanse. Det er et stort vindu til land som England, Tyskland og Nederland, sier Sulimani.

(TV 2 Sporten/NTB)