Kultour2
Kultour2

Côte d’Azur - En magisk reise

Når Touren nå fortsetter på fastlandet går de neste tre etappene langs den berømte Côte d’Azur og for en magisk reise det kan være. Her kommer våre tips til hva man bør se, spise og hvor man bør sove.

Som dere ser av saken vår fra Nice er det der et av verdens flotteste hoteller, men jeg vil her anbefale et annet som vi hadde gleden av å overnatte på. De første bildene i saken er faktisk fra takterrassen på Hotel La Perousse.

Et herlig hotell helt ved enden av Promenade des Anglais som ligger litt skjult fra veien. En fint sted om man vil komme seg vekk fra den travle byen og nyte et lite stykke Provence midt i Nice. Her ser dere litt bedre hvilken fantastisk utsikt hotellet har.

KultourNice1
KultourNice1

http://www.youtube.com/watch?v=3pR8LyEkAfY

Nice er en flott by med masse å by på, men det er en velkjent by for de fleste av oss. Så jeg vil konsentrere meg om en annen av Rivieraens storbyer, nemlig Marseille. For oss er Marseille synonymt med VM i 1998 og straffen til Kjetil Rekdal. Men i år er Frankrikes tredje største by faktisk europeisk kulturby og har i den anledning skikkelig rustet opp bykjernen. Spesielt havnen er fantastisk, med masse båter som ligger på rekke og rad.

KultourNice2
KultourNice2
Vil du virkelig oppleve Marseille så må du ut i en båt og da anbefaler jeg at dere tar kontakt med denne organisasjonen: http://www.boudmer.org/ De tar vare på gamle trebåter og tar med seg turister ut på fisketur og sightseeing. Et annerledes og morsomt alternativ til den vanlige sightseeingen. Vi hadde med oss Jean-Pierre som viste om alle de beste fiskeplassene. Slik så det ut da vi tok turen ut for å fiske:

http://www.youtube.com/watch?v=vLFtzQ4Okmc

Og har man først fått fisk må man spise Bouillabaisse i Marseille. Det er jo her denne berømte retten ble oppfunnet. Nesten alle restaurantene rundt havnen har sin egen versjon. Vi spiste host Christian Buffa på hans Miramar restaurant. Har du masse penger så kan du også prøve Le Petit Nice som har tre stjerner i Michelin guiden.

Dyrt, men du får er måltid du aldri kommer til å glemme. Et siste tips, før du reiser les Alexandre Dumas’ Greven av Monte Cristo. Når du er i Marseille ta turen ut til Chateau d’If og opplev hvordan Edmund Dantes skal ha hatt det. Du vil ikke angre!

KultourNice3
KultourNice3

I etappen som går fra Aix-en-Provence til Montpellier krysser syklistene Camargues-området. Dette har siden 1970 vært en nasjonalpark som spesielt tiltrekker seg ornitologer på grunn av det rike fuglelivet som er i parken. Spesielt er det flott å se på alle de vakre rosa flamingoene som det er så mange av. Er du ikke over gjennomsnittet interessert i fugler så kan det være gøy å oppleve naturparken fra hesteryggen. I dette området kommer nemlig den berømte Camarguehesten fra.

KultourNice4
KultourNice4
Disse flotte hvite hestene finne du overalt her og det er ikke vanskelig å finne en gård som driver med rideturer. Dette området er godt tilrettelagt for turister og i tillegg til fine rideturer og flotte naturopplevelser finner du også lekre strender og et par flotte småbyer med gode overnattingstilbud.

Montpellier er en annen flott by som ligger flott til ikke langt fra kysten. Gamlebyen er virkelig herlig å besøke, rett og slett fordi det ikke finne biler der! De har rett og slett kuttet ut alle bilene i selve sentrum noe som gjør det virkelig flott å spasere rundt i de trange gatene. Montpellier er en moderne og hektisk universitetsby med masse muligheter. Blant annet er det en flott by å legge språkreisen til! Her finnes flere språkskoler med kurs for nybegynnere og viderekommende. Of liker du å lese så må du ta turen innom den engelske bokhandleren midt i gamlebyen. En herlig bokhandel/kafé med noen originale butikker rett ved siden av.