Greenedge sin buss med Simon Gerrans innfelt.
Greenedge sin buss med Simon Gerrans innfelt.

Nå ler Orica Greenedge-rytterne av buss-episoden

Etappevinner Simon Gerrans kaller episoden bisarr.

CALVI (TV 2.no): Det har vært tre begivenhetsrike dager åpningsdager i Tour de France for Orica Greenedge. Det australske lagets bussjåfør holdt på å ødelegge første etappe da han kjørte lagbussen fast under målseilet.

Like før rytterne kom i mål klarte arrangøren å få bussen løs. I etterkant måtte Orica Greenedge legge seg langpaddeflate i møte med ASO.

Les: Dette er skandalesjåføren som holdt på å ødelegge Tour-åpningen
Les: Her skjønner Orica-sjefen at bussjåføren har kjørt på målseilet: – Å f***

Ler av bussepisoden
To dager etter bussepisoden vant Simon Gerrans den 3. etappen. Han forteller at buss-skandalen er noe rytterne nå bare ler av.

– Det var definitivt en bisarr dag. Det var nok ingen på laget eller i verden som hadde forventet noe sånt. Heldigvis har vi en fantastisk bussjåfør, humrer Gerrans.

– Stolte av sjåføren vår
Han kom selv i mål på 15. plass på den dramatiske etappen. Da var han lykkelig uvitende om hva som hadde skjedd bare minutter før rytterne kom dundrende bortover på oppløpet.

– Vi fant ikke ut hva som skjedde før etter etappen. Vi hadde problemer med kommunikasjonen. Etterpå så vi bildene av bussen. Vi kan ikke gjøre annet enn å le av situasjonen. Vår sjåfør Gary gjør en fantastisk jobb, og vi er alle stolte av ham, sier Gerrans.

VINNER: Simon Gerrans vant etappen fra Ajaccio til Calvi. (Foto: Pete Goding/Pa Photos)
VINNER: Simon Gerrans vant etappen fra Ajaccio til Calvi. (Foto: Pete Goding/Pa Photos)