VMan P729224
VMan P729224

Markus Søberg (18) nærmere NHL: – En drøm som går i oppfyllelse

Han har jobbet knallhardt i åtte år. Natt til mandag nådde Markus Søberg målet om å bli draftet til NHL.

Oslo (TV 2 Sporten): Markus Søberg ble natt til mandag eneste nordmann valgt i den årlige NHL-draften i USA – som 19. nordmann gjennom tidene.

Columbus Blue Jackets, som tidligere har hatt både Espen «Shampo» Knutsen og Ole-Kristian Tollefsen i stallen, valgte 18-åringen som den 165. spilleren i draften.

– Det var en kul følelse. En drøm som går i oppfyllelse. Det er dette jeg har jobbet for siden jeg var 10 år gammel kanskje. Det er kult å føle at du har jobbet hardt og at det kommer til nytte nå, sier Søberg til TV 2 Sporten.

Vurderer å reise
Søberg, som er forward, spiller på Frölundas juniorlag i Sverige, men vurderer å dra til USA allerede i sommer. For å oppfylle drømmen om NHL-spill, må han utvikle seg slik Blue Jackets håpet da de tok sjansen på å bruke et av valgene på nordmannen.

– Vi får se om jeg skal spille i Frölunda neste år eller om jeg drar over til juniorligaen. Det er uansett hardt arbeid som gjelder nå. Så får vi se hvor langt jeg kommer, sier Søberg.

Stolt bror
Storebror Steffen Søberg er førstekeeper i Vålerenga og ble selv draftet til NHL for to år siden.

– Jeg er utrolig stolt av ham. Han har jobbet virkelig hardt for dette. Det var utrolig å se hans navn komme opp på lista der, sier Steffen Søberg.

Les også:Enslig norsk NHL-svale
Les også:Skulderoperasjon knuser Tollefsens NHL-drøm

Nå håper Markus Søberg å dra nytte av lærdommen han har høstet ved å studere spillere som Ole-Kristian Tollefsen.

– Tollefsen – som jeg ble kjent med da jeg var en liten tur i MODO – å se hvordan de gutta oppfører seg utenfor isen. Hvordan de er i styrkerommet og alt sånt. Du lærer helt sinnssykt mye av dem da, sier Norges nye hockeyhåp.