Sagan spurtslått av Gerrans i Calvi

Et godt mørnet hovedfelt måtte spurte om seieren på den tredje etappen av Tour de France. Peter Sagan ga alt, men Simon Gerrans var sterkest til slutt.

Annenkategoristigningen opp til Col de Marselino drøyt ti kilometer før målgang i Calvi ødela seiersmuligheten for de tyngste spurterne på den tredje etappen av Tour de France. Blant andre Alexander Kristoff og Mark Cavendish måtte gi tapt i løpet av stigningen.

En av rytterne som enkelt kom seg over toppen var en av feltets aller beste spurtere, Peter Sagan. Da hovedfeltet tok igjen utbryterne, hvor blant andre Lars Petter Nordhaug satt, tre kilometer før mål, var det klart at det måtte spurtes.

Edvald Boasson Hagen satt godt med, men hadde ikke nok å gi i spurten.

– Det var en hard etappe i dag. Det ble hektisk inn mot mål når alle ville være først. Jeg var alene og da er det vanskelig. Jeg var egentlig hektet av i siste bakken, men klarte å komme meg opp igjen. Det er jeg fornøyd med, sa Hagen til TV 2 etter spurten.

Nevnte Sagan har tidligere i år vist sin eminente spurtstyrke, men fikk ingen lett oppgave da Oricas Simon Gerrans kom opp på siden inn mot mål. Briten ga alt han hadde og fikk sitt fremhjul et par millimeter foran Sagans over mållinjen. (©NTB)