Steve Round (Foto: John Walton/Pa Photos)
Steve Round (Foto: John Walton/Pa Photos)

Dette er Manchester Uniteds nye assistentmanager

David Moyes tar med seg trenerteamet fra Everton til Old Trafford.

Manchester Uniteds nye manager David Moyes startet offisielt sin jobb på Old Trafford mandag 1. juli, og i den sammenheng ble det også offentliggjort hvem som blir skottens trenerteam i Manchester.

Spekulasjonene har vært mange etter at det ble klart at Moyes ville kvitte seg med dem som utgjorde teamet rundt Ferguson, og mandag ble det klart at skotten tar med seg en trio fra Goodison Park.

Steve Round blir klubbens nye assistentmanager, Chris Woods tar på seg jobben som keepertrener og Jimmy Lumsden blir førstelagstrener, skriver Manchester United på sine hjemmesider.

Les også: Her er Uniteds nye drakter

Round (42) har jobbet ved siden av Moyes på Goodison Park siden juli 2008, mens tidligere England-keeper Chris Woods (53) har vært keepertrener hos Merseyside-klubben helt siden 1998. De siste to årene har han også vært keepertrener for USA.

Steve Round (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)
Steve Round (Foto: Joe Giddens/Pa Photos)

Den eldste i trioen, Jimmy Lumsden, har vært med Moyes hele veien. 65-åringen var en del av skottens trenerteam allerede i Preston-dagene, og har i så måte fulgt ham gjennom hele suksesshistorien på Goodison Park.

– Jeg har jobbet med Steve, Chris og Jimmy i mange år, og er henrykt over at de har bestemt seg for å bli med meg i denne store klubben. De har med seg kvaliteter på sine respektive felt, og jeg vet at de som meg ser på dette som en utfordring. Jeg har stor tro på at vi sammen kan bygge videre på suksessen denne klubben har opplevd gjennom mange år, sier Moyes til klubbens hjemmesider.

Les også: United-skribent: – Moyes overlever uansett en tøff start

De tre overtar dermed jobbene til Mike Phelan (assistent), Rene Meulensteen (førstelagstrener) og Eric Steele (keepertrener) hos de røde djevlene.

– Jeg tror at med David og hans nye team på plass, sammen med vårt nåværende team, kan vi starte forberedelsene til sesongen som venter. Dette er en spennende og utfordrende tid for klubben, og jeg har stor tro på at David og hans team vil ha all energien og egenskapene som trengs for å hjelpe denne klubben til å opprettholde sine langtlevende tradisjoner, sier klubbens nye administrerende direktør Ed Woodward.

Les også: Fergusons avskjedsmelding til Gill: – Jeg har hatt glede av våre krangler

– Helt vanlig
– Det å styre en moderne toppfotballklubb er en altfor stor jobb til at du kan gjøre det alene. Du er avhengig av å ha folk rundt deg som du stoler 100 prosent på, som du vet hva du får fra og som du vet jobber godt, så det at du tar med deg en førstelagstrener og noen assistenter hvor enn du går er helt vanlig, sier TV 2s blogger Lars Sivertsen.

Til tross for at Sivertsen ikke er overrasket over ansettelsene er han allikevel litt undrende til at de største suksessfaktorene under Ferguson har forsvunnet.

– De har kuttet en del i trenerstaben til Manchester United, noe som overrasker meg litt fordi jeg hadde trodd at de ville ha litt kontinuitet der. Ferguson snakket jo alltid om at det var en av styrkene til Manchester United med kontinuitet på personalsiden, men på den andre siden er det viktig for Moyes å sette sitt eget lille inntrykk på ting også. Selv om de har hatt suksess i fortiden må han markere seg litt og bringe inn litt nye folk rundt seg, så det er ikke noe sjokk, sier han.

FØRSTE ARBEIDSDAG: David Moyes ankommer Carrington til sin første dag som sjef for Manchester United. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
FØRSTE ARBEIDSDAG: David Moyes ankommer Carrington til sin første dag som sjef for Manchester United. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)