froome_ copy
froome_ copy

Ikke skremt av Froome-rykk: – Dumt å bruke krefter på et slikt angrep

Saxo-Tinkoff-sportsdirektør undrer på om Chris Froome angrep fordi han var nervøs.

På tampen av den siste klatringen og med drøyt 12 kilometer igjen av søndagens Tour de France-etappe angrep overraskende Chris Froome, og stakk fra i front.

– Han er litt for utålmodig, vil jeg si, sa Dag Otto Lauritzen under TV 2s Tour-sending, i det Froome satte etter Cyril Gautier og fikk en luke.

Se rykket over!

Les også: Overraskende seier i Tour de France

– Ikke en Tour-vinner verdig
– De sier han er vanskelig å styre rent taktisk, og han er vanskelig å styre treningsmessig. Han har flere ganger i karrieren sin gått i baret fordi han har trent for mye og intenst i forhold til det han tåler, påpekte Johan Kaggestad, og Lauritzen mente Froome ikke burde forsøkt å gå til.

– Rykket er moro å se på, men det er ikke en Tour-vinner verdig. Unnskyld at jeg sier det Froome, men han burde heller ligget med lagkameratene sine og spart seg til de ordentlige fjellene, sa Lauritzen, som traff blink på det som var årsaken til rykket.

– Det tryggere å kjøre alene foran, enn å ligge i feltet, påpekte han.

Les også: Edvalds spurtopptrekker sendt til sykehus igjen

– Vanskelig og farlig
Og det var også Froomes begrunnelse etter etappeslutt, for han ble raskt kjørt inn av de andre lagene.

– Jeg visste at nedkjørselen var vanskelig og farlig. Jeg var i front med Richie (Porte) og jeg tenkte det var et godt tidspunkt å kjøre litt, komme i front og ta nedkjørselen i mitt eget tempo samt holde seg unna problemer, forklarer Froome til Team Skys nettsider, og legger smilende til:

– Det er alltid bra å holde folk på tå hev.

Les også: Dette er Kaggestads Tour de France-favoritter

– Kan hende han var litt nervøs
Men konkurrentene lar seg ikke skremme, tvert imot. Sportsdirektør i Team Saxo-Tinkoff, Dan Frost, skjønner ikke hvorfor Froome gjorde som han gjorde.

– I mine øyne er det litt dumt å bruke krefter på et slikt angrep. De kreftene han brukte på det, kunne han hatt bruk for i den tredje uken. Det kan hende han var litt nervøs. Jeg kan ikke si hva årsaken til angrepet var, men jeg vet at Alberto aldri ville gjort noe slikt, sier Frost til Feltet.dk.

Da Froome angrep satt Alberto Contador trygt plassert i feltet, og der forholdt han seg fullstendig i ro selv om Sky-rytteren tråkket til.