Rosenborg holdt til 0-0 i Stavanger

Både Viking og Rosenborg hadde flere målsjanser, men søndagens toppkamp i eliteserien endte uten scoringer.

Treff i stolpeverket fra begge lag var på menyen i en kamp der hjemmelaget lenge hadde overtaket. Mot slutten hadde Viking nok med å forsvare seg, men Kjell Jonevrets menn holdt unna for et RBK som tapte to viktige poeng til serieleder Strømsgodset.

Lagene hadde hver sin store sjanse i de siste minuttene før pause. Først fikk Rune Almenning Jarstein slått et skudd fra Nicki Bille Nielsen i stolpen. På overtid i første omgang traff Patrick Ingelsten tverrliggeren fra god posisjon.

I Viking-angrepet var tidligere RBK-ving Trond Olsen stadig en trussel. Han ble stoppet av blant andre Stefan Strandberg, som nok la inn en god søknad hos landslagssjef Egil «Drillo» Olsen på tribunen.

Etter en times spill var Ingelsten på farten igjen, men han fikk kun avsluttet via en utrusende Daniel Örlund, og Mikael Dorsin fikk ryddet opp. Derfra og ut måtte hjemmepublikummet se Rosenborg være hakket hvassere en de blåkledde.

Med 14 serierunder unnagjort, ligger Rosenborg fire poeng bak Strømsgodset, som topper med 32. Aalesund, Brann og Viking har alle 24 poeng og er med i medaljekampen. (©NTB)