Start på nedrykksplass tross comeback

Start hentet inn tomålsledelse hjemme mot Aalesund.

håkon opdal (Foto: Schrøder, Tor Erik)

Start-Aalesund 2-2

Opprykkerne fra Kristiansand hadde sjanser i annen omgang til å gjøre comebacket komplett, men det ble kun med det ene poenget. Det var ikke nok for å holde Start på trygg grunn.

Ernest Asante reduserte først til 1-2 fire minutter etter pause. Han utnyttet svakt AaFK-forsvar og scoret fra seks meter. Deretter utlignet Matthias Vilhjalmsson tolv minutter senere med en heading på en ball fra Asante. En sterk prestasjon av islendingen.

Start styrte kampen i store deler av annen omgang, men det avgjørende vinnermålet kom aldri. Aalesund hadde også sine sjanser mot slutten. Den største muligheten kom da vertenes Espen Børufsen var nær å score selvmål. Ballen gikk via stolpen og ut.

I første omgang scoret et effektivt AaFK to ganger på få minutter. Først ordnet Fredrik Carlsen 1-0 med et skudd fra 20 meter. Ballen fikk en liten retningsforandring og Håkon Opdal maktet ikke å redde. Hele situasjonen oppsto som en følge av en svak klarering av Rolf Daniel Vikstøl på en returball fra Opdal. Det ga Carlsen muligheten til å fyre løs.

Fire minutter senere doblet Peter Orry Larsen gjestenes ledelse. Målet kom etter flotte kombinasjoner med Carlsen og Abderrazzaq Hamed-Allah. Start-forsvaret hang rett og slett ikke med. (©NTB)