Geraint Thomas gikk i bakken på lørdagens etappe i Tour de France. (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)
Geraint Thomas gikk i bakken på lørdagens etappe i Tour de France. (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)

Edvalds spurtopptrekker sendt til sykehus igjen

Geraint Thomas er stygt kvestet etter gårsdagens velt.

AJACCIO (TV 2.no): Etter dagens etappe ble Edvald Boasson Hagens spurtopptrekker Geraint Thomas sendt på sykehus for en CT-undersøkelse. Waliseren falt stygt på gårsdagens etappe. Han klarte knapt å bevege seg i målområdet i Ajaccio.

Les: Overraskende seier i Tour de France

Klarer ikke å stå oppreist
Thomas har lenge vært en av Boasson Hagen beste støttespillere i spurtene. Han er også en sterk temporytter. Boasson Hagen er bekymret for sin gode venn.

– Jeg bare håper at Geraint og Ian Stannard blir bedre. De krasjet i går, og Geraint klarer ikke å stå, sier Boasson Hagen.

Thomas stupte over styret like før mål på den 1. etappen. Nå krysser hele Team Sky fingrene for at briten kan fortsette i Tour de France.

– Det er viktig for alle. Han er veldig sterk på lagtempoen, sier Boasson Hagen.

– Jeg tror de kommer til å bli bedre og bedre utover uken, sier Chris Froome.

Les: Her skjønner Orica-sjefen at bussjåføren har kjørt på målseilet: – Å f***

Rykket før mål
For sammenlagtfavoritten kan det være avgjørende å ha Thomas og Stannard i godt slag på lagtempoen. På søndagens 2. etappe rykket Froome i en bakke 10 kilometer før mål. Froome sier rykket først og fremst handlet om å unngå velt.

– Det handlet om å holde seg unna trøbbel. Det var en ganske bratt utforkjøring, og jeg tenkte at det ikke ville være så dumt å holde seg foran hovedfeltet. Intensjonen var ikke å sende et signal til de andre, men det får være opp til dem hvordan de tolker det, sier Froome.