orre
orre

Le Chef: Fisk og skalldyrsuppe

Henrik Orre frister med nye retter hver dag undere Tour de France.

Her er oppskriften på Henrik Orres fisk og skalldyrsuppe.

Fisk og skalldyrsuppe
15 stk store ferske rå-reker eller sjøkreps
1 kg blåskjell
500 gr fisk, torsk, sei, laks eller det du får tak i
1 stk fennikel
1 stk løk
2 stk gulrot
2 tomater
1 fedd hvitløk
1 stk rød chilli
1 box hermetiske tomater
1 stk sitron
250 gr smør

Rens reker eller sjøkreps.
Fres alle grønnsakene og alt rens fra skalldyrene.
Tilsett ferske og box tomater.
Hell på vann til det dekker.
La det koke i ca 10-15 min.
Ha på ca halve mengden av blåskjellene, og la det koke ca 15 min til.
Sil av kraften.
Kok opp kraften igjen, og tilsett smør.
Kjør kraften til en luftig suppe med en stavmikser.
Kutt tynne strimler av purre, gulrot og fennikel.
Tilsett reker, fisk og de strimlede grønnsakene i suppen.
La det få et oppkok.

Server!