lechef
lechef

Le Chef: Lammegryte med cous cous

Henrik Orre frister med Lammegryte på Tourens andre dag.

Her er oppskriften til lammegryten Henrik Orre lagde på Tourens andre dag.

Lammegryte med cous cous:
800 gr Lammekjøtt, grytekjøtt
1 rød paprika
1 løk
2 stk gulrot
1 fedd hvitløk
3 stk plommetomater

Kutt kjøttet opp i passe store biter.
Brun det godt i en jerngryte.
Når kjøttet har fått fin farge, ha i løk og hvitløk.
Ha deretter i paprika, tomater og gulrot.
La det koke i ca 1 time eller til kjøttet er mørt.
Smak til med salt og pepper.

Cous Cous:
2 dl cous cous
2-3 dl vann
100 gr gule rosiner
100 gr kastanjer
1 stk sitron
persille
mynte
Olivenolje

Kok opp vannet og hell det over cous cousen.
La det stå og svelle i ca 4-5 min.
Bland inn kastanjer, sitron skall, hakket persille, mynte.
Smak til med olivenolje og salt og pepper.