LOKAL FISK: Le Chef tilbreder Ombrine med bakte grønnsaker.
LOKAL FISK: Le Chef tilbreder Ombrine med bakte grønnsaker.

Le Chef: Bakt Ombrine med grønnsaker

Henrik Orre frister med nye retter hver dag under Tour de France.

Henrik Orre tilbreder den lokale fisken Ombrine med bakte grønnsaker og en Rouille-saus..

Bakt Ombrine med grønnsaker
1 stk Ombrine (evt Gjørs)
1 kg ratte potet
1 stk fenikkel
1 fedd hvitløk
10 stk cherry tomater
1 stk sitron
Olivenolje
Salt og pepper
Div urter, rosmarin, fennikeldill, olivenkvister

Rens fisken fri for innvolder og skrap skinnet fritt for skjell.
Skjær noen snitt på begge sider.
Hel på olivenolje, salt, pepper, og revet sitronskall.
Kutt opp grønsakene.
Hell litt olivenolje på grønsakene, salt og pepper.
Saltat med apargessbønner og grønneapargess:

500 gr ferske apargessbønner
15 stk grønne apargess
1 stk rødløk
Olivenolje

Kutt grønsakene i staver.
Kok i lettsaltet vann i ca 4-5 min.
Kjøl direkte ned i kaldt vann.
Kutt rødløken i tynne strimler.
Bland alt godt sammen, hell på olivenolje og smak til med salt og pepper.

Rouille:
1 stk eggeplomme
1 ss sennep
3 dl rapsolje
2 stk bakte paprika
Tabasco

Bland eggeplommer og sennep.
Pisk inn rapsolje i en tynn stråle.
Mix paprikaen med en stavmikser.
Vend inn i majonesen.
Smak til med salt og tabasco.