Frustrert Lyon måtte selge talent til Monaco

Bafetimbi Gomis har gjort seg upopulær i Lyon etter at klubben måtte selge den spennende unggutten Anthony Martial til hardtsatsende Monaco.

I den franske storklubben er det dårlig stemning etter at Gomis nektet å bli solgt. Lyon, den eneste Ligue 1-klubben på børsen i Paris, var nødt til å selge minst én spiller i helgen for å kunne levere et balansert årsregnskap.

– Siden vi ikke klarte å få solgt en spiller, helt konkret Bafetimbi Gomis, som hadde bedt om en overgang innen 30. juni, måtte klubben vurdere Monacos bud på Anthony Martial, het det i en uttalelse fra klubben.

Lyon la til at Martial er solgt for 39 millioner kroner (fem mill. euro), samt at klubben har sikret seg en viktig del av summen ved et eventuelt videresalg.

Klubbpresident Jean-Michel Aulas sa tidligere i uken at han var enig med tre klubber, deriblant Swansea og Cardiff, om en overgang for Gomis. Lyon-toppscoreren avslo kontraktforslagene fra samtlige lag.

Martial er en 17-årig angriper som er spådd en lovende framtid. Han har kun spilt 50 minutter på tre kamper for Lyon, men har briljert i klubbens ungdomslag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2