musk
musk

Dette muskelbildet kan koste politimannen jobben

Kolleger i harnisk: – Han er en skam for politiet.

Av: Ingrid Marie Treborg

En ung politibetjent fra delstaten Queensland i Australia risikerer å miste jobben etter at han nylig la ut et bilde av seg selv, et såkalt «selfie», på Instagram.

Han er nemlig iført uniform, og flekser muskler etter beste evne.

Flere av hans kolleger så bildet, og reagerte sterkt. Ifølge News.com.au, mener flere at han har gjort skam på yrket sitt ved å kjekke seg slik i uniformen.

Mannen er nå tatt ut av operativ tjeneste, og blir etterforsket for brudd på politiets retningslinjer for opptreden i sosiale medier.

I en pressemelding sendt til avisa The Sunday Mail, bekrefter en talsperson for Queensland Police Service at mannen blir etterforsket. Hun skriver videre at ansatte ikke burde publisere bilder av seg selv i uniform, ei heller bilder av seg selv i tjeneste.

Mener du at fleksebildet er oppsigelsesgrunn? Si din mening i kommentarfeltet!

Hard medfart

Muskelbildet ble fort spredt på nett av andre politibetjenter, med kommentarer som «selvsentrerte idiot», «verdens dummeste politimann» og «denne mannen er en skam!». Han blir også gjort narr i såkalte memes, hvor det er lagt sarkastiske kommentarer oppå bildet.

– Jeg synes synd på ham. Hvorfor i alle dager tenkte han at dette ville være en god idé, sier en av mannens kolleger ifølge avisa.

I fjor sendte Queensland Police Union ut en mail til samtlige politibetjenter, hvor de oppfordret dem til å slette Facebook-siden sine. Dette ble forklart med betjentene satte seg selv i fare for å bli overvåket av kriminelle. Like etter fikk tre politibetjenter skritlige advarsler fra arbeidsgiver, takket være at de hadde skrevet om jobb i offentlige statusoppdateringer.

I oppfordringen kunne man lese at betjentene ikke burde publisere bilder som ikke kunne blitt publisert i ei avis.

– Ikke bare risikerer du å miste venner. Du risikerer også å miste jobben, sto det.