LSK22
LSK22

Vålerengas styreleder: – En utvikling vi ikke ønsker å ha i fotballen

Men Åge Petter Christiansen tror det er et fåtall supportere som ødelegger for resten.

Følg kampen minutt for minutt i vårt livesenter fra kl.15.30

Søndag ettermiddag møtes Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen. Oppgjøret har hatt alt annet enn en rolig oppladning.

Torsdag våknet folk opp til nyheten om at hodet på Tom Lund-statuen utenfor Åråsen var hugget av. Det vekket sterke reaksjoner blant Kanari-Fansen.

– Dette er langt fra humor. Det er artig med litt rivalisering, men dette er så langt fra humor man kan komme. Nå vil vi bare bli ferdig med kampen slik at vi kan få dem bort fra stadion vår, sa leder i Kanari-Fansen Kenneth Kvebek.

Natt til lørdag fikk i tillegg vaktmannskapet rundt Lillestrøms hjemmearena avverget det som skal ha vært VIF-casuals med balltre fra å gjøre mer hærverk utenfor Åråsen.

Les også:Hodet på Tom Lund-statuen hugget av: – Trodde ikke de kunne synke så lavt
Les også:Vålerenga frykter hevnaksjoner

– Må stoppe utviklingen
Søndag morgen var styreleder i Vålerenga Åge Petter Christiansen og Lillestrøms sportslige leder Torgeir Bjarmann til stede i studio på TV 2 Nyhetskanalen for å diskutere de siste dagers begivenheter.

Christiansen mener at man bør drepe problemet ved roten.

– Jeg tror vi skal være forsiktige med å tolke det for langt. Men det er en retning som vi ikke ønsker å ha i fotballen. Det er noen som utfordrer det så langt at det blir hærverk, frykt, slåssing og vold. Det skal vi ikke ha. På en eller annen måte så må vi klare å stoppe dette slik at vi ikke får den utviklingen som vi blant annet har sett i Sverige, sier han.

Han mener det er viktig at det blir satt klare grenser for hva som er akseptabelt og ikke.

– Jeg opplever at supporterklubbene i de største lagene har et godt fellesskap og kontroll på sine egne. Så det er ikke et symbol på at dette er en farlig utvikling. Men om vi ikke klarer å stoppe det og det fortsetter så er vi inne på et spor som vi ikke ønsker å ha i fotballen. Så vi må sette klare grenser for uakseptabel oppførsel og for hærverk og vold, sier han.

Les også: Kunstneren bak Lund-statuen: – Føles som å miste noen

Lillestrøm (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
Lillestrøm (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

– Vil ikke automatisk skylde på Klanen
Da hodet av Tom Lund-statuen ble kappet av tidligere i uken så var det automatisk klanen som fikk skylden. Torgeir Bjarmann presiserer likevel at man ikke vet hvem som har gjort det.

– Vi vet jo ikke hvem som har kappet hodet av statuen. Vi håper bare hodet kommer til rette igjen. Det vi vet sikkert er at statuen kommer til å kom ei orden igjen innen ikke altfor lang tid. Men det er ikke sikkert Klanen har gjort det, og de har tatt sterkt avstand fra det hele. Men det skaper en viss irritasjon som også skaper en spenning foran kampen. Men vi håper og tror at vi under kampen kommer til å se det beste fra begge supportergrupper, sier han.

Christiansen presiserer likevel at det vil bli tatt grep om det skulle vise seg at det er personer med tilknytning til Vålerenga som står bak halshuggingen.

– Dersom det er medlemmer av Vålerenga som har vært med på dette hærverket så håper jeg de blir tatt og straffet for det. Og da vil vi også starte en eksklusjonssak mot dem som medlemmer i klubben. For vi ønsker ikke dette og vi vil ekskludere de som skaper den uhyggen som noen få er i ferd med å gjøre, sier han.

Ultras (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
Ultras (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)