Edvald, Lars Petter og Alexander (Foto: Cornelius Poppe)
Edvald, Lars Petter og Alexander (Foto: Cornelius Poppe)

Nå drømmer Kristoff om gul trøye

Og Dag Otto Lauritzen mener han har gode muligheter til å klare det.

BASTIA (TV 2.no): Alexander Kristoff var skuffet like etter målgang. Katjusja-rytteren ledet rett før målstreken, men tyske Marcel Kittel kom litt for fort bakfra.

– Det var litt rotete, men det var egentlig til min fordel. Jeg hadde et veldig bra oppløp, men jeg var litt sperret da jeg skulle gå til. Det kan være at det kostet meg seieren, sier Kristoff.

Les også: Kristoff på andreplass etter høydramatisk etappe

En seier ville gitt nordmannen både gul og grønn trøye. Den muligheten får Kristoff på ny i morgen. Skjønt, Kristoff får starte etappen i grønn trøye. Den får han låne av Kittel, som starten etappen i gul trøye.

Følte seg tung
Tyskeren er ingen god klatrer, og det er ventet at han ikke vil henge med de fremste rytterne på avslutningen av 2. etappe. Kristoff har tidligere vist at han også behersker tøffe motbakker.

Hvis han henger med de fremste i morgen, vil belønningen bli gul trøye i Tour-debuten.

– Jeg følte meg litt tung i bakkene i dag, men vi får se. Jeg skal gi alt i morgen for å henge med, sier Kristoff.

– Men drømmen er gul trøye?

– Såklart. Hvis jeg kunne tatt den gule trøyen hadde det vært en suksess å være her nede. Det var en god start, og så får vi bygge videre på det, sier han.

Les også: Dette er skandalesjåføren som holdt på å ødelegge Tour-åpningen

Tror på Kristoff i gult
Dag Otto Lauritzen mener Kristoff har gode muligheter til å ta den gule trøyen.

– Hvis Kittel detter av, og Kristoff henger med, så har han gul trøye. Det kommer til å være så sinnssykt motiverende for ham. Han har 60 km fra den siste bakken. Ca. 10 kilometer før mål er det over 10 prosent stigning i over en kilometer. Han må kjøre over evne, men nå ser han den gule trøyen ligge rett foran nesen sin, sier Lauritzen.

– Det beste for Kristoff er at det går et brudd, og at feltet henter bruddet fra det siste fjellet og inn. Det er mulig. Jeg tror alt er mulig, sier Lauritzen.