Molde klatret over nedrykksstreken

Ole Gunnar Solskjær pustet lettet ut i hjemmekampen mot Sarpsborg lørdag. Martin Linnes, Daniel Chima Chukwu og Zlatko Tripic vendte til 3-1-seier for Molde.

SCORET:  Moldes Daniel Chima Chukwu feiret sin 2 1 scoring med salto i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Sarpsborg 08 på Aker Stadion lørdag. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)
SCORET: Moldes Daniel Chima Chukwu feiret sin 2 1 scoring med salto i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Sarpsborg 08 på Aker Stadion lørdag. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB scanpix)

Nigerianeren Chukwu var på rett sted til rett tid og ble matchvinner da han dyttet inn 2-1 etter Martin Linnes' fine forarbeid i det 67. minuttet. Duoen var avgjørende da tittelholderen tok årets tredje seier. På overtid trygget Tripic seieren med en suser fra langt hold.

Men for Solskjærs menn startet det som så mange ganger tidligere i sesongen: Molde kom under 0-1 – riktignok etter å ha dominert kampen klart.

Sarpsborgs første sjanse etter 26 minutter endte i en corner som ble svingt inn mot Jeremy Berthod. Franskmannen fikk stå merkelig alene i feltet og sendte gjestene i ledelsen med et volleyskudd etter stuss fra Øyvind Hoås.

Hjemmelagets utligning kom på best mulig tidspunkt. På overtid i første omgang ble Linnes spilt fri med en fin ball på høyresiden, og høyrebacken klemte til fra spiss vinkel. Ballen gikk via låret til Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr, tverrliggeren og lengste stolpe før den satt i nettet.

Molde var det førende laget etter pause og fikk til slutt med seg en fortjent seier. Trepoengeren gjorde at laget klatret til 11.-plass i eliteserien, men i bunnstriden er det meget jevnt. Kun to poeng skiller til Odd på nedrykksplass. Sarpsborg er foreløpig trygt plassert som nummer ni.