Lørenskog vil ha ny behandling

Lørenskog Ishockeyklubb mener at dommen, hvor klubben ble tilkjent 30.000 kroner i bot og 20 poengs trekk, er ugyldig. Nå vil de at saken skal vurderes på nytt.

I slutten av mai bestemte forbundsstyret at Lørenskog skulle ilegges en bot på 30.000 kroner og trekkes 20 poeng i den kommende ishockeysesongen. Dette var på grunn av at ishockeyklubben ikke oppretthold søknadsfristen for klubblisens.

Lørenskog sendte lørdag ut en pressemelding, hvor de krever en mer rettferdig behandling av saken. Appellutvalgets leder, Patrick Maloney, er nemlig også Norsk Ishockeyforbunds (NIHF) juridiske rådgiver og advokat. Dette gjør ham inhabil, ifølge Lørenskog.

– En dommer kan selvfølgelig ikke dømme i en sak der den ene parten er hans klient, uttaler Pål Kleven, klubbens advokat.

I pressemeldingen skriver klubben at Maloney i tillegg er den eneste juristen i appellutvalget, og at han av den grunn har stor innflytelse på de øvrige medlemmene.

– Lørenskog Ishockey Elite ønsker primært å løse denne saken internt innen idrettens organer. Dersom klubben likevel ikke får muligheten til en rettferdig og objektiv vurdering av klagen innenfor idrettens organer, er det naturlig at vi vil vurdere å få en objektiv dom i det sivile rettssystemet, skriver de. (©NTB)