andrew1
andrew1

Ku Klux Klan lanserer barne-TV

Andrew Pendergraft (13) prater om hester og kaker – og hvorfor det er feil å være svart.

Av: Ingrid Marie Treborg

Ku Klux Klan har i tre år hatt et online TV-program for barn, og nå skal de lage sin egen barne-TV-kanal på nettet.

Navnet på programmet er «The Andrew Show – a Show for White Kids!», og er å finne på den høyreekstreme organisasjonens nettside.

Programlederen er Arkansas-gutten Andrew Pendergraft (13), som er barnebarnet til klanens leder Thomas Robb. I tre år har han vært å se i videoer på hatgruppas nettsted, hvor han prater om alt ifra superhelter til baking, hester og rasehat.

Svært sjeldent ser han inn i kameraet. I stedet er øynene som regel festet i det som ser ut som et håndskrevet manuskript.

– Hei! Det er Andrew. Dette er et program for alle hvite barn der ute, starter ofte episodene med.

På nett finnes det 18 episoder av programmet hans, og Ku Klux Klan opplyser på sine nettsider at gutten er i full sving med å spille inn nye episoder. De melder også at det kommer en egen barne-TV-kanal, hvor Andrew skal ha en sentral rolle.

– Snart ingen hvite igjen

andrewshow
andrewshow
Gutten prater gjerne også om filmer. Etter å ha sett «GI Joe», sier han:

– Den handler om en svart kvinne som kysser en hvit mann. Det er dumt fordi det snart ikke er noen hvite igjen i verden.

Etter å ha sett «Avatar», sier han:

– Den viste jo hvite folk som ødelegger regnskogen. Det gjør vi ikke, og derfor vil jeg prate om det.

Han sier også at han liker å bake.

– Når du har forskjellige farger i pynten, kan den aldri få tilbake originalfargen sin. Slik er det når du blander raser også.

Nektes å gå på vanlig skole

prog
prog
Andrews bestefar er Ku Klux Klan-sjef Thomas Robb (67).

Robb og familien har laget sin egen online TV-kanal som de kaller «White Pride TV». Andrews søstre Charity (22) og Shelby (20) har programmet: «Youth Focus: News for White Teens». De to har også et band sammen, og opptrer ofte på klanens sammenkomster.

Andrews mamma Rachel (43), som er Ku Klux Klans talsperson, har et ukentlig onlineprogram, «This is the Clan»,. sammen med faren. I programmet, som ligner en nyhetssending, drøfter de problemstillinger de mener er aktuelle.

Både Rachel og barna er blitt undervist hjemme. Thomas Robb er redd for at barna ville fått et mer positivt syn på mørkhudede og homofile hvis de gikk på en vanlig skole.

– Det hadde vært strålende hvis det fantes en skole jeg kunne sendt barna mine til. Men da hadde de lært om homofili, og at det er greit å blande raser, har Rachel tidligere uttalt.

22 år gamle Charity sier følgende om sin tro:

– Hvilken rolle hadde svarte folk i Amerikas historie? Det er ikke meningen å være frekk, men de hadde ingen. Ingen i det hele tatt. De var her, men de bygget ikke landet.

«Preacher of hate»

Ingen av Rachels barn har lov til å omgås mørkhudede eller homofile, og de må gå i kirken minst én gang om dagen. Hvis de skulle velge å gifte seg med en mørkhudet, vil de bli utstøtt fra familien.

The Sun ga i 2010 – altså da Andrew var 10 år – gutten navnet «Preacher of hate». Da hadde han akkurat begynt med «The Andrew Show – a Show for White Kids!», og avisa gikk langt i å antyde at han var blitt hjernevasket.

I en av episodene pratet han om en Disney-film han akkurat hadde sett, «Prinsessen og frosken».

– Prinsessen er svart. Prinsen er hvit. Raseblanding er feil. Hvis alle holdt på sånn, ville det ikke vært noen hvite barn igjen. Så slutt med rasemiksing. Vi ses neste uke! Vær hvit og stolt. Ha det bra, avsluttet han episoden.