dåp (Foto: Stella Pictures)
dåp (Foto: Stella Pictures)

Märtha Louise tar over Ari Behns jobb

– Jada, jeg forventer kritikk.

Av: Ingrid Marie Treborg

Ari Behn (40) har i 35 uker delt ord og tanker fra London med VG Helg-leserne.

Fra og med neste uke blir det kona, prinsesse Märtha Louise (41) som tar over sammen med engleskolekollega Elisabeth Nordeng.

Det avslører Behn i sin siste VG Helg-spalte lørdag:

«Jada, jeg forventer kritikk. Ikke fordi jeg har sagt opp jobben og kona overtar, men fordi det naturligvis vil vekke oppsikt at en selvstendig arbeidende prinsesse skal ytre seg offentlig hver uke», skriver han.

– Veldig annerledes

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland sier dette til tv2.no.

– Helt uavhengig av at det er kona som nå overtar, må jeg først få si at jeg synes det er synd at Ari Behn nå slutter med sine egenillustrerte epistler fra London.

Han sier at det er «litt overraskende» at prinsesse Märtha Louise og hennes englekollega nå overtar spalten.

– Det må jo bli veldig annerledes. Men la oss nå se hvordan de to venninnene har tenkt å løse det først. Det skal bli spennende – for det kan jo ikke være om engler uke etter uke.

Prinsessen er kjent for å ta utradisjonelle valg.

– Dette er ikke så veldig annerledes enn ting hun har gjort før som selvstendig næringsdrivende. Prinsessen har skrevet og utgitt flere bøker – både sammen med Ari og sammen med sin kollega. Martha har alltid likt å skrive – og noen av de tidlige novellene hun skrev var ganske morsomme. Men hun har nok ikke samme litterære åre som sin ektemann, avslutter Totland.