Peter Sagan (Foto: Mats Wedervang/TV 2)
Peter Sagan (Foto: Mats Wedervang/TV 2)

Sagans nye blikkfang: – I år er jeg Hulken

Lover nye sprell i Tour de France.

PORTO VECCHIO (TV 2.no): Peter Sagan tok Tour de France med storm i fjor. Slovaken vant tre etapper, og vant til slutt den grønne poengtrøyen.

Han gjorde seg bemerket også for andre ting enn syklingen. Sagan imiterte både Hulken og Forrest Gump da han passerte mållinjen på vinneretappene. Han signerte også puppene til en kvinnelig fan.

Sagan lover nye sprell i årets Tour. Lagsponsor Cannondale har i alle fall lagt forholdene til rette for Sagan. På dagens pressekonferanse avduket Sagan sin splitter nye sykkel.

– Jeg er veldig fornøyd. I fjor var jeg Tourminator, i år er jeg Hulken, gliste spurtkanonen.

Les: TV 2s sykkelekspert: – Disse vinner den grønne, hvite og polkadottrøyen
Les: Kaggestad kritisk til nye Armstrong-uttalelser: – Kommer ikke noe godt ut av dette

Parkerte sykkel på biltak
Nylig parkerte Sagan sykkelen sin på et biltak i en video som har rundet Internett. I Porto Vecchio kan publikum titt og ofte se Sagan komme syklende på ett hjul. Og slik kommer det alltid til å være, sier Sagan.

– Det er for mye press i Tour de France og for mange ryttere som er stresset. Jeg liker ikke stress. Jeg er her for å ha det gøy. Jeg prøver også å gjøre det gøy for tilskuerne. Folk bruker ferien sin på å komme hit, og da vil de ikke se på noe som er kjedelig. De vil ha det gøy. Det er en måte for meg å takke dem for at de stilte opp, sier Sagan.

Les: Slik blir Touren på TV 2

Lover nye mållinje-sprell
Sagan henter inspirasjon fra mange forskjellige kilder. De samme kildene vil Sagan bruke for å komme opp med nye og morsomme sprell.

– Jeg begynte å planlegge i går. Det blir en overraskelse for alle, og morsomt for dere. I kveld skal jeg tenke videre med venner og de andre rytterne. Men først må jeg vinne, sier Sagan.