Breen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
Breen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

Pål Breen seiler opp som Røine-erstatter

Vålerengas administrerende direktør er ikke fremmed for å ta over den ledige jobben som direktør i Norsk Toppfotball.

Tidligere denne uken ble det kjent at Niels Røine går av som direktør i Norsk Toppfotball. Det bekreftet han selv overfor TV 2 Sporten.

– Det er rett og slett fordi jeg har sittet i den jobben i seks år. Det er en lang periode i en toppjobb i fotball. I den perioden så har det vært fire generalsekretærer i fotballforbundet, og det er bare en daglig leder i Tippeligaen som har sittet lenger enn meg, sa den avtroppende toppfotballsjefen til tv2.no.

Breen aktuell
Nå seiler Vålerengas administrerende direktør Pål Breen opp som en av kandidatene til å ta over jobben. Breen har tidligere signalisert at han ønsker en ny jobb som gir ham mer tid med familien.

– Når det passer at det kommer en ny leder her får eventuelt tiden vise, sier han til TV 2 Sporten.

Han er derimot ikke fremmed for jobben som sjef i Norskt Toppfotball.

– Det har jeg ikke tenkt over. Men jeg vil vurdere det dersom spørsmålet kommer, sier han.

Les også:Niels Røine går av

– Har vært problematisk
Generalsekretær i NFF Kjetil Siem innrømmer overfor TV 2 Sporten at det har vært et samarbeidsproblem medllom Niels Røine og fotballforbundet de siste årene.

– Det er ikke mulig å ha et forhold mellom et forbund og en interesseorganiasjon uten at det ligger konflikter i det. Men det har vært på profesjonelt plan. Men jeg håper jo nå at det at han og styret har gått til dette skrittet kan føre til at vi får et enda bedre samarbeid, sier han.

Og gjennom styret til Fotball Media har Siem et godt forhold til akkurat Pål Breen.

– Det har vært et uproblematisk og fint samarbeid, sier han.