Smerud tar selvkritikk etter spillermisnøye

Et flertall av spillergruppen i Hønefoss er misfornøyd med trener Leif Gunnar Smeruds lederstil.

Nettavisen skriver at mange av spillerne er kritiske til HBK-treneren og ikke ønsker at han skal fortsette i klubben. Smerud er blitt informert om misnøyen og sier det har vært en åpen dialog om problemene.

– Det stemmer at jeg har fått noen tilbakemeldinger om en misnøye. Hovedpunktet i møtet med spillerutvalget gikk på at jeg under kamper styrer spillerne for mye. Om det har med lederstil å gjøre, vet jeg ikke, men jeg ønsker en tydelig spillestil. Om det da mangler noen prosent, kan engasjementet gå for langt. Spillerne føler at jeg spiller kampen for dem, og det tar jeg selvkritikk på, sier Smerud til Nettavisen.

– Men spillerne har vist mot ved å komme til meg direkte med dette. Det er ufarlig med uenighet, så lenge man kan ta konfliktene med hverandre, og vi har hatt en fin dialog. Det er bedre enn å hviske og tiske i gangene, selv om det vel ikke er helt unaturlig at noen går veien om mediene, heller. Dette er verken første eller siste gang det skjer at noen er misfornøyd i en fotballklubb, forteller Hønefoss-treneren.

Smerud legger til at han føler at han har tillit fra styret i klubben.

Han har vært trener i klubben siden 2011 og ledet klubben til opprykk fra 1. divisjon i sin første sesong. I fjor reddet Hønefoss så vidt plassen i eliteserien. (©NTB)