Johan Kaggestad
Johan Kaggestad

Kaggestad: – Ikke enig i at Edvald har stagnert

Sykkeleksperten mener det ikke er for seint for Boasson Hagen å bli en sammenlagtkandidat.

PORTO VECCHIO (TV 2.no): Den anerkjente sykkeljournalisten Paul Kimmage gikk i strupen på Sky-sjef Dave Brailsford under dagens Sky-pressekonferanse. Kimmage mener at Sky har skuslet bort talentet til Edvald Boasson Hagen, en rytter han trodde ville bli den nye Eddy Merckx i 2009.

Les: Kjent sykkeljournalist mener Team Sky har ødelagt Edvalds talent

– Har ikke stagnert
Johan Kaggestad skjønner hvor Kimmage vil hen. Han mener også at Edvald Boasson Hagen har mer på lager.

– Han har et større potensial enn han har fått vist, men han må gjøre noen endringer. Målet til Edvald er å vinne en stor klassiker før han tar det neste steget. Og der er han ikke enda. Men jeg er ikke enig i at han har stagnert. Han ble tross alt nummer to i VM i fjor, minner Kaggestad om.

TV 2s sykkelekspert mener Boasson Hagen har alle de fysiske forutsetningene for å kjempe om den gule trøyen.

– I Tour de France-sendingene i fjor sa jeg at Edvald kan bli en sammenlagtrytter på øverste hylle. Det begrunner jeg med at han er så god til å klatre og hans høye oksygenopptak. Men han må gå ned 3-5 kilo i vekt. Det bør ta et par år, sier Kaggestad.

Les: Cavendish sikler etter gul trøye: – Det mest ikoniske symbolet i sportsverdenen

– Hadde fått flere sjanser i et annet lag
Han er slett ikke overrasket over at det var nettopp Kimmage som gikk til angrep på Brailsford.

– Han har et horn i siden til Dave Brailsford. De er ikke bestevenner. Men Kimmage kan mye sykkel. Mannen har jo syklet Tour de France før, forteller Kaggestad.

Lars Petter Nordhaug syklet med Boasson Hagen i Sky i fjor. Nordhaug har heller ingen tro på at Edvald har stagnert.

– Jeg tror han kommer til å utvikle seg. Det er vanskelig å si hvilken utvikling han hadde hatt. Det er mange ryttere som har fått høre at de er den nye Eddy Merckx. Det er umulig å si om Edvald hadde hatt en bedre utvikling i et annet lag, men han hadde nok fått flere sjanser, sier Nordhaug.

Les: 100 Tour de France-år med doping, skandaler og sykkelbragder

Ber Boasson Hagen tenke over sitt ettermæle
Kaggestad mener Boasson Hagen må sette seg ned å tenke over fremtiden dersom han ikke vinner noen av klassikerne i løpet av de neste årene.

– Akkurat nå er han en av de beste hjelperytterne i bransjen, og han får lov til å vinne en del sykkelritt. Det er store sykkelritt, men ikke de som huskes når sesongen er over. Hvis han ikke vinner klassikerne, må han sette seg ned å tenke over hva han vil bli husket for når han legger opp, sier Kaggestad.