Eliteseriespillere klare for Gold Cup

Rosenborgs Mikkel Diskerud og Moldes Joshua Gatt er med i USAs 23-mannstropp til Gold Cup på hjemmebane i juli.

Den 12. utgaven av CONCACAFs Gold Cup arrangeres i USA fra 7. til 28. juli. I troppen til vertsnasjon USA, som ble offentliggjort torsdag, er både Mikkel Diskerud og Joshua Gatt med. Det gleder Rosenborg-leder Erik Hoftun, selv om det betyr at Diskerud må stå over flere eliteseriekamper.

– Vi er veldig glade på «Mix» sine vegne, og det er en anerkjennelse for han at han er tatt ut på USA sitt landslag. For Rosenborg kommer dette på et uheldig tidspunkt, med tanke på det dette kampprogrammet i månedene som kommer, sier han til RBKs nettside.

Diskerud har tidligere spilt uoffisielle kamper for USA, noe som har gjort at muligheten for spill på det norske landslaget fortsatt har vært tilstedeværende. Kampene i Gold Cup er derimot offisielle, og deltakelse i denne turneringen betyr at spill for Norge er uaktuelt ved en senere anledning.

Joshua Gatt fikk sin internasjonale debut for USA for åtte måneder siden, da mot Russland i en treningskamp.

Rosenborg og Molde spiller begge tre eliteseriekamper i løpet av perioden 7. til 28. juli. I tillegg skal Rosenborg spille én kamp i Europa, mens Molde skal spille to. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2