Johan Kaggestads favoritter (Foto: SCANPIX)
Johan Kaggestads favoritter (Foto: SCANPIX)

Dette er Kaggestads Tour de France-favoritter: – Det blir mer spennende enn i fjor

TV 2s sykkelekspert tror på duell mellom Storbritannia og Spania.

Tour de France tråkkes i gang denne helgen med varierte og tøffe etapper på Korsika. De flestes øyne vil naturlig nok være rettet mot kampen om den gule trøya og sammenlagtseieren.

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad har som vanlig forberedt seg til Tour-starten de siste månedene, og har gransket alle sammenlagtfavorittene med lupe.

Han forventer seg en hard kamp om den gule trøyen.

– Det blir en tøff kamp, mye jevnere og mer spennende enn i fjor. Først og fremst fordi løypa er mye hardere, og det blir tøffere å kontrollere rittet i fjellene. Men også fordi Sky vil møte tøffere konkurranse fra flere lag. Saxo-Tinkoff er kraftig forsterket, mens også Katjusja og Movistar stiller med solid mannskap, sier Kaggestad til tv2.no.

– Froome er min største favoritt
– Slik jeg ser det er det to store favoritter, tre mindre favoritter og flere kandidater til topp-fem, sier han.

Og lister opp:

– Chris Froome er min største favoritt. Så følger Alberto Contador, mens Joaquim Rodríguez, Jurgen van den Broeck og Tejay van Garderen er de tre siste utfordrerne.

– Øvrige kandidater til topp-fem er Cadel Evans, Ryder Hesjedal, Andrew Talansky, Richie Porte, Alejandro Valverde og Peter Velits. I tillegg har du karer som Pierre Rolland og Thibaut Pinot som kan blande seg inn, sier Kaggestad.

BMC har uttalt at Evans er kapteinen, mens van Garderen blir back up-løsningen. Kaggestad tror vi får samme scenario som i fjor.

– Da ble det ganske kjapt klart at van Garderen var mye bedre enn Evans. Jeg tror van Garderen er det i år også. Men Evans er samtidig i bedre form i år enn i fjor. Han ble tross alt tredjemann i Giro d'Italia.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager her!

Kaggestad (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Kaggestad (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Slik vurderer Kaggestad sine to største favoritter:

Chris Froome:
– Han er den beste sammenlagtrytteren i verden nå. Enkelt og greit. Har vært god i hele år og vunnet flere ritt. Har også hatt en oppladning til Tour de France uten problemer i år, og stiller derfor mye sterkere til start enn i fjor.

– Hadde Froome fått kjøre for egne sjanser i fjor, så kunne han gitt Wiggins trøbbel. Ikke minst i fjellene, der han var mye sterkere enn sin kaptein.

– Han har et veldig solid Sky-lag i ryggen, hvor Edvald Boasson Hagen spiller en viktig rolle. Men den viktigste hjelperytteren blir Richie Porte, som selv er god nok til pallplassering i Paris.

– Porte er ikke jevngod med Froome, så vi vil ikke oppleve en lignende situasjon mellom han og Froome som mellom Froome og Wiggins i fjor. Men Porte kan fint sikre dobbeltseier til Sky i Paris.

Alberto Contador:
– Han er i toppform og garantert sugen på å vise seg frem etter at han ikke fikk være med i fjor. Han har et meget sterkt lag rundt seg, med blant annet Roman Kreuziger, som er blant verdens beste sykkelryttere.

– Jeg tror fort vi kan få se glimt at gamle Contador igjen i år. Men spørsmålet er om det vil holde til seier. Jeg tror nemlig ikke «gamle» Contador ville holdt til seier mot Wiggins i fjor.

– Froome er nok bedre enn Contador i fjellene, mens Contador er bedre på tempo. Det kan avgjøre det hele til slutt. Men det blir svært jevnt. Kanskje helt til de siste dagene.

Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater