LUNDSTATUE22
LUNDSTATUE22

LSK: – Har overvåkingsbilder av statuen

Lillestrøm har et godt håp om at det skal være mulig å finne ut hvem som kappet hodet av Tom Lund-statuen i natt.

Åråsen (TV 2 Sporten): Lillestrøm har et godt håp om at det skal være mulig å finne ut hvem som kappet hodet av Tom Lund-statuen i natt.

Se TV 2 Sportens reportasje og overvåkningsbildene i videovinduet øverst!

– Politiet går gjennom overvåkingsbildene. De er fra en ekstern kilde. Tatt fra den andre siden av veien, fra bilforretningen ved siden av Åråsen stadion, sier arrangementssjef Kjell Hulby til TV 2 Sporten.

Les også:Hodet på Tom Lund-statuen hugget av: – Trodde ikke de kunne synke så lavt
Les også:Kunstneren bak Lund-statuen: – Føles som å miste noen

– Jeg tror man kan se hvem som kjører forbi, men det blir bare spekulasjoner. Jeg har ikke sett bildene og vet ikke hvordan kamera dekker området

– Hvor store er sjansene for at man kan se det?

– Jeg tror man kan se hvem som kjører forbi, men det blir bare spekulasjoner. Jeg har ikke sett bildene og vet ikke hvordan kamera dekker området, sier Kjell Hulby.

Les også:Lillestrøm planla døgnovervåkning av Lund-statuen

Ifølge Hulby skal angrepet mot statuen ha skjedd mellom kl 02 og 07 natt til i dag.

Klokka 02.32 kommer en ukjent mann gående forbi bilbutikken i retning Tom Lund-statuen. Få minutter senere, klokka 02.36, kjører en ukjent bil inn på parkeringsplassen, skriver Romerikes Blad, som har studert overvåkningsbildene.

– Vi har gått igjennom alt vi har av videomateriale fra midnatt til klokka 04. Dette er eneste aktivitet, sier plassjef Håkon Malmo i Bilia til Romerikes Blad.

Lokalavisen Romerikes Blad ber nå publikum om hjelp til å finne det avkappede hodet til Tom Lund-statuen. Avisen har utlovet en dusør for opplysninger som kan føre til oppklaring av saken.

– Vi gir inntil 25 000 kroner i dusør til de eller dem som sørger for at hodet til Tom Lund-statuen kommer tilbake til klubben og på plass på skulpturen, sier ansvarlig redaktør Magne Storedal til egen avis.