Nytt kunstgress skal gjøre SIF enda bedre

Marienlyst stadion har fått nytt kunstgress i sommer. Strømsgodset-trener Ronny Deila gleder seg til å sende laget utpå mot Tromsø.

– Det blir en utfordring med nytt dekke. Vi gleder oss til å spille, for dette er en fantastisk bane å spille på. Det er litt uvant fra hva vi er vant til, men vi skal angripe på samme måte som før og prøve å presse Tromsø bakover. Forhåpentlig scorer vi flere mål. Jeg føler meg ganske trygg før kampen, sier Deila til NTB.

Det nye kunstgresset kom på plass for 14 dager siden. SIF har trent på det nye underlaget, men Tromsø-kampen blir den første matchen på Gamle Gress, som Godsets hjemmebane ofte kalles.

– Jeg tror det nye dekket gjør oss bedre. Alt tilsier at det gjør oss bedre, for det forrige underlaget var veldig humpete, og du fikk aldri helt flyten. Det nye dekket er mye mer naturlig når du slår en pasning ettersom ballen sklir så fint langs teppet. Som jeg ser det, gjør dette oss bare bedre, sier Stefan Johansen til NTB.

Vardø-gutten var eliteseriens beste spiller i vårsesongen.

– Tromsø vet hva som venter når de kommer hit. Det er aldri lett å møte oss hjemme. TIL er litt som oss. På Alfheim er de jævlig gode, men de har mistet sin beste spiller i Ruben (Yttergård Jenssen). De er et solid lag, gode defensivt, springer mye og er vanskelig å bryte ned. Det blir en tøff kamp lørdag, men vi skal opp et par hakk fra RBK-kampen, lover Johansen. (©NTB)