Breen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
Breen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

Vålerenga frykter hevnaksjoner

Vålerenga-direktøren tar sterk avstand fra statueskjendingen, og kaller inn ekstra vakthold på Valle.

VALLE (TV 2 Sporten): En meget oppgitt Pål Breen håper at det ikke er Vålerenga-sympatisører som står bak halshuggingen av Tom Lund-statuen på Åråsen, men er klar på at han fordømmer handlingen uansett hvem som står bak.

– Sånne handlinger tar vi selvsagt sterk, sterk avstand fra. Det er lavmål, og helt respektløst overfor hele klubben Lillestrøm, sier Breen, til TV 2 Sporten.

Les også:Hodet på Tom Lund-statuen hugget av: – Trodde ikke de kunne synke så lavt
Les også:Kunstneren bak Lund-statuen: – Føles som å miste noen

Ekstra vakthold
Breen vil ikke spekulere i hvem som står bak handlingen. Men frykter selvsagt at det er grupperinger blant Vålerengas supportere som står bak. Hvis det er noen med VIF-sympatier som står bak, kan de vente seg knallharde sanksjoner.

– Altså vi prater ikke utestengelser, da er du rett og slett ikke ønsket. Vi vil ikke bruke evigheter på å behandle det.

– Så det blir slått knallhardt ned på?

- Ja, da er du borte. Det skaper så mye splid, unødvendig splid, og det skaper konsekvenser inn mot kampen i helga at vi må ha vakthold på treningsfeltet her. Det er bare meningsløst. Vi ønsker å ha fokus på det sportslige.

Breen frykter regelrette hevnaksjoner.

– Når man vekker følelsene til noen på Lillestrøm og Romerike, så er det helt sikkert noen som vil hevne seg. Da må jo vi ha vakter på våre baner, og våre anlegg. Og det er ikke der vi ønsker å bruke tid og ressurser.

Les også:Lillestrøm planla døgnovervåkning av Lund-statuen

Brente biler
Breen forteller om lignende aksjoner før tidligere oppgjør mellom Vålerenga og Lillestrøm.

- Det har jo vært malt slagord både på Ullevaal, og her på Valle. Og det har blitt brent en el-bil utenfor her i forkant av et lignende oppgjør, så det skjer jo ting. Men jeg legger det fortsatt på kontoen for utrolig dårlige guttestreker. De skjønner ikke konsekvensene av hva de har gjort. De som virkelig har hjerte for klubben blir bare trist og forbanna nå. Det er det i begge leire, sier Breen.

Ledelsen i LSK og Vålerenga har hatt dialog i løpet av dagen, og Vålerenga kommer til å ha jevnlige møter med supporterne sine i løpet av de neste dagene for å unngå mer bråk rundt kampen førstkommende søndag.

- Vi har hatt en løpende dialog med våre supportere i et par uker, og det vil fortsette, sier Breen.