Paulinho
Paulinho
Paulinho
 (Foto: Scanpix)
Paulinho (Foto: Scanpix)

Paulinho sendte Brasil til finalen i Prøve-VM

Neymar med to målgivende i semifinalen mot Uruguay.

Brasil-Uruguay 2-1

Uruguay ga Brasil kamp til døren, men en scoring av Paulinho tre minutter før ordinær tid var ute avgjorde i hjemmelagets favør.

Midtbanespilleren som er linket til flere store europeiske klubber i overgangsvinduet steg til værs på hjørnesparket fra Neymar og headet inn seiersmålet.

Dermed eksploderte stadion i Belo Horizonte, og Brasil, som har vunnet de to siste Prøve-VM er klar for sin tredje strake finale.

Der vil de møte vinneren av oppgjøret mellom Spania og Italia som spiller torsdag kveld.

Uruguay satte imidlertid en støkk i vertene da de fikk straffe etter bare 14 minutters spill.

David Luiz gjorde en håpløs inngripen og Uruguay ble korrekt tilkjent et straffespark allerede før kvarteret var spilt på Estádio Mineirão i Belo Horizonte. Da så det umiddelbart mørkt ut for Brasil. Men straffen satte Diego Forlán til høyre for seg selv, hvor Julio Cesar var på plass og reddet.

Se høydepunkter øverst i saken.

Istedet var det Brasil som kunne gå til pause med ledelse etter at Fred sleivet inn en retur fra Fernando Muslera etter at Neymar pirket ballen mot Uruguay-målet.

Tre minutter ut i andre omgang fikk Edinson Cavani endelig slutt på måltørken som har plaget ham i Confederations Cup da han utlignet. Thiago Silva spilte ballen rett til Edinson Cavani, som med gode avslutningsferdigheter satte ballen i nota.

Det holdt likevel ikke helt inn for Uruguay som måtte se de gule juble.