roinehoff
roinehoff

– Krefter i NFF har jobbet mot Røine

Aalesund-leder Henrik Hoff antyder at ikke alle var like fornøyd med Niels Røine som leder i Norsk Toppfotball.

Onsdag sprakk nyheten om at Niels Røine forlater stillingen som administrerende direktør i norsk toppfotball.

Røines skjebne ble beseglet i et fem timer lang styremøte tirsdag kveld.

Fikk kritikk for TV-rettighetene
Lederens rolle har vært omstridt blant klubbene, samarbeidspartnere og innad i fotballlforbundet.

Han fikk særlig hard medfart da brorparten av TV-rettighetene ble solgt til C More, men han overlevde likevel til å sitte totalt seks år i sjefsstolen.

– Den prosessen var det største dilemmaet jeg har opplevd på 25 år, sier Røine til tv2.no, men hevder at han har følt støtte fra klubbene.

Les også: Niels Røine går av

– Krefter har jobbet mot Røine
Sentrale personer i Norges Fotballforbund har heller ikke vært særlig fornøyd med den administrerende direktøren, skal vi tro Aalesunds adminstrerende direktør, Henrik Hoff.

– Jeg er av den oppfatning av at det har vært krefter i Norges Fotballforbund som har jobbet mot Niels Røine, sier Hoff til tv2.no.

– Hvem tenker du på da?

– Det vil jeg ikke si. Det kan du tenke deg selv, svarer Hoff.

Hevder han ikke er sparket
Han var en av flere klubbledere som var kritisk til prosessen da C More kjøpte brorparten av TV-rettighetene til Tippeligaen i 2011.

– Det står jeg fortsatt for. At ikke TV 2 engang fikk muligheten til å by på pakken C More kjøpte var en svært dårlig behandling av en nær samarbeidspartner. Men det har vi lagt bak oss nå, sier Hoff om relasjonen til Niels Røine.

Aalesund-lederen føler likevel ikke at det har vært noe markant motstand fra klubbenes side mot Røines posisjon den siste tiden.

Både Bjarne Berntsen og Niels Røine hevder at den administrerende direktør kunne fortsatt om han ville, og benekter kategorisk at han har fått sparken.