SKUFFET: Hroar Stjernen.
SKUFFET: Hroar Stjernen.

Stjernen: – Det drives en svertekampanje mot meg

Reagerer på Rosenborg-styreleder Ivar Kotengs karakteristikker av ham.

Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, hevder klubben ikke hadde noe annet valg enn å sparke Hroar Stjernen.

Grunnen er klubbens svake økonomi og at Stjernen ikke var rette mannen til å snu det.

– Vi vurderte det slik at det var nødvendig å gjøre det vi gjorde, sier Koteng til tv2.no.

Bakgrunn: Rosenborgs daglige leder sparket
Bakgrunn: Overrasket supporterleder: – Begrunnelsen ikke nok til å gi Stjernen sparket

Ville gått tom for penger
Styrelederen hevder at klubben ville gått tom for penger om tre år, om forbruket fortsatte som det har gjort.

– Gjennomsnittlig har vi gått i underskudd ti millioner kroner i året i de årene som er blitt vurdert. Når vi ikke fikk tiltak som gjorde at dette tallet krympet hadde vi ikke noe valg.

Til Dagbladet sier Koteng at han vil offentliggjøre tallmaterialet de har tatt avgjørelsen på torsdag.

Situasjonen har etter hvert utviklet seg til en offentlig skittentøyvask.

728325

Svertes
Den avskjedigete daglige lederen misliker situasjonen som er oppstått kraftig, og er mindre fornøyd med måten han blir behandlet på.

– Jeg opplever at det drives en svertekampanje mot meg som person, og det skjønner jeg på et hvis at de må for å klare å forklare hvorfor de sparket meg, sier Hroar Stjernen til tv2.no

– Hva syns du om at klubben gjør dette?

– Jeg liker det ikke, for jeg opplever jo at vi har hatt en god dialog, og da er det unødvendig at de drar slik på nå. Det er ikke noe spesielt fint gjort.

Se intervju med Hroar Stjernen øverst i saken.

Mer optimistisk
Han ser ikke like mørkt på de økonomiske utfordringene som styret, selv om han ikke er uenig i at det i verste fall kan gå slik som Koteng frykter.

Stjernen har imidlertid troen på at det fort kan gå andre veien.

– Gjør Rosenborg den innsatsen som man skal på markedssiden og får de samme sportslige resultatene som i fjor så kan resultatet være på pluss 15 millioner kroner. Det er alt etter hvilken side man ser det på, sier den tidligere landslagshopperen.

– I tillegg er det et overgangsvindu som starter nå, og der vet man ikke hva som skjer, det kommer europacupspill og vi er også i samtaler med nye potensielle store sponsorer, avslører Stjernen som legger til at han mener det som skjer nå ikke er god reklame for klubben.

Les også: Adressa-kommentator: – Uheldig å bryte den positive utviklingen i Rosenborg

Oppfattet ikke alvoret
Han legger imidlertid ikke skjul på at økonomi ikke er hans sterkeste side, men han fremhever også at det ikke var derfor han ble ansatt.

Stjernen var også lovet hjelp av økonomikyndige i styret.

– Jeg ble ansatt på en fire-fem punkter som jeg er veldig god på og det syns jeg at jeg har klart med glans. Jeg sa fra dag en at jeg ikke var noen økonom og da sa faktisk et par-tre stykker som sitter i dagens styre at det var nok økonomer i styret som kunne hjelpe meg i tilfelle det trengtes. Per dags dato er det i alle fall ingen som har banket på døren min og spurt om jeg skal ha noe hjelp, sier Stjernen.

Bakenforliggende årsaker
Han tror det ligger noe mer bak enn bare det økonomiske.

Ellers mener han at det ville vært naturlig at han merket misnøyen sterkere tidligere. Han tror også situasjonen kunne vært håndtert bedre, til det beste for klubben.

– Jeg ser ikke hvorfor dette har skjedd. Det må være noe mer enn bare den økonomiske diskusjonen. Det er nok flere ting som ikke passer inn i den kulturen styret ønsker, sier Stjernen som ikke vil spekulere i hva det andre grunnene kan være.

Stjernen ble ansatt før Ivar Koteng tiltrådde som styreleder, og han avslører at han aldri har følt seg særlig velkommen av mannen som erstattet Terje Svendsen.

– Han sa det vel til meg første dagen at han kanskje ikke hadde ansatt meg, forklarer Hroar Stjernen.

– Styrker det sportslige
Tove Dyrhaug ble onsdag konstituert som daglig leder i Rosenborg. Det tror Stjernen er et godt valg.

– Naturlig at Tove rykker opp, hun har vært min nestkommanderende. Vi må passe på at klubben ikke blir en taper, og hun er en dyktig dame som kommer til å klare jobben.

Les også: Moe Dyrhaug blir konstituert daglig leder i RBK

Supportere og andre har ytret frykt for at dette skal gå ut over det sportslige.

Den bekymringen deler ikke styreleder Ivar Koteng.

– Vi gjør dette for at vi skal styrke det sportslige. Vi skal ikke ha den jojodriften som norske klubber har, vi skal skape en sportslig jevnhet, slår Koteng fast.