edvartsen (Foto: TV 2)
edvartsen (Foto: TV 2)

Edvartsen blir ny Lørenskog-sjef

– Jeg har aldri opplevd å være så sterkt ønsket, sier fotballdommeren.

I slutten av mai skrev TV 2 Sporten at Lørenskog ønsket å ansatte Svein-Erik Edvartsen som administrerende direktør for å rydde opp etter at klubben nok en gang hadde rotet det til på kontoret og sørget for at laget må starte med 20 minuspoeng kommende sesong.

34-åringen, som sluttet i samme stilling i Storhamar 4. juni, har fått innfridd sine krav og har bestemt seg for å takke ja til tilbudet om å bli ny Lørenskog-sjef.

– Da Lørenskog har lagt absolutt alt til rette for at jeg kan jobbe når jeg vil, trene når jeg vil, ha hjemmekontor noen dager i uken, få bygge opp administrasjonen slik jeg mener er riktig og få fri til alt av fotballdømming, valgte jeg å takke ja. Jeg har aldri opplevd å være så sterkt ønsket og at forholdene så til de grader er lagt til rette for fotballdømmingen før jeg starter i en ny jobb, sier Edvartsen til tv2.no.

Han har permisjon fra stillingen som salgssjef i Manpower ut 2013 og får sin første arbeidsdag i Lørenskog ishall 1. august.

Edvartsen vil styre den daglige driften av klubben og hente inn «sine egne» folk for å styrke en liten administrasjon og sørge for at han kan kombinere den nye jobben med oppgavene som FIFA-dommer.

Førstevalg
I en pressemelding skriver Lørenskog at Edvartsen har lang erfaring med økonomistyring, ledelse, salg, personalansvar og mediehåndtering.

I Hockey-Norge har 34-åringen jobbet som kretssekretær for kampadministrasjon i Hedmark og Oppland Ishockeykrets, arrangementssjef i Norges Ishockeyforbund, daglig leder i Elite Hockey AS (Norsk Topphockey), sju år som dommer og de 17 siste månedene som daglig leder og administrerende direktør i Storhamar Dragons.

Det er blant annet denne erfaringen som førte til at Lørenskog hadde Edvartsen som førstevalg til jobben.

– Det har vært en veldig vanskelig avgjørelse. For det første er ikke karrieren min i Manpower avsluttet, og for det andre sluttet jeg i Dragons for å få mer tid til fotballdommergjerningen. Men Lørenskog har god økonomi og det beste laget i Norge på papiret, sier Edvartsen.

Bakgrunn: Edvartsen får tilbud om å bli ny Lørenskog-sjef i helgen
Bakgrunn: Lørenskog vil ansette Edvartsen som ryddegutt

– Tiden for rot er over
Lørenskog skal ha strukket seg langt for å hente Edvartsen. Romeriksklubben satser hardt mot toppen av norsk hockey og håper nå å få kontroll også på oppgavene utenfor isen.

– Edvartsen har vært vårt førstevalg hele tiden og vi er meget glade for at han er på plass. Bare han leverer det han skal, legger ikke styret seg opp i om han jobber 30 eller 150 prosent, sier styreleder Stig Atle Johnsen.

– Vi har innsett at vi har en vei å gå når det er snakk om administrasjon. Nå kan styret berolige alle som er glade i Lørenskog om at tiden for rot er over. Vi har ansatt den beste i Norge på idrettsadministrasjon, oversikt, struktur og orden. Edvartsen skal gjøre oss til en toppklubb på utsiden av banen også, sier sportssjef Atle Olsen, og legger til at flere av LIK-spillerne ba klubbledelsen ansette Edvartsen.

– Lørenskog kommer til å oppleve ett tempo og oversikt som klubben aldri har opplevd maken til. Kunnskapen hans om organisasjon, administrasjon, arrangement, salg og økonomi er også meget sterk. Jeg kjenner ingen som er bedre skikket til denne jobben enn Svein-Erik, sier den tidligere landslagsbacken.

Håper på Hoelseth
Styreleder Johnsen forteller at Edvartsen skal sørge for økonomisk kontroll, skape sunn drift, en slagkraftig organisasjon og administrasjon. I tillegg er det et mål at salgsinntektene nå skal økes.

– Jeg headhuntet Vibeke Hoelseth til Dragons og ansatte Marte Elin Hamre i Manpowergroup. På sikt håper jeg å se disse i Lørenskogs administrasjon i tillegg til de som er der i dag, sier Edvartsen.