Niels Røine (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Niels Røine (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Niels Røine går av

Slutter som direktør i Norsk Toppfotball til høsten.

De norske toppklubbene ble i 15-tiden informert om at Niels Røine går av som direktør i Norsk Toppfotball.

Røine bekrefter overfor tv2.no at han slutter i jobben til høsten, og fremhever at det er ingen dramatikk i at han nå går av.

– Det er rett og slett fordi jeg har sittet i den jobben i seks år. Det er en lang periode i en toppjobb i fotball. I den perioden så har det vært fire generalsekretærer i fotballforbundet, og det er bare en daglig leder i Tippeligaen som har sittet lenger enn meg, sier den avtroppende toppfotballsjefen til tv2.no.

– Rette tidspunktet
Avgjørelsen er i følge Røine tatt i samråd med styret, og han fremhever at han ikke har fått beskjed om å gå.

– Vi har hatt en dialog om det i lang tid, og dette er det rette tidspunktet for meg å gjøre noe annet, og for Norsk Toppfotball å gjøre utskiftninger i toppledelsen, sier han.

Røine har vært omstridt blant klubbene, samarbeidspartnere og innad i fotballlforbundet.

Det skal ha vært misnøye med Røines lederstil, hans håndtering av den nye TV-avtalen og hans evner til å bremse den nedadgående interessen rundt norsk toppfotball.

Etter det TV 2 erfarer manglet den administrerende direktøren tillit både i Norges Fotballforbund og viktige samarbeidspartnere, deriblant TV 2. Røines lederstil skal ha medført at enkelte aktører ikke ville forholde seg til ham.

– Er du fornøyd med jobben du har gjort i NTF?

– Det må styre og styreleder Bjarne Berntsen svare på. Jeg har ikke fått noen signaler på at de er misfornøyd med jobben jeg har gjort. Jeg synes vi har gjort en god jobb med de mange prosjektene og aktivitetene vi har startet og gjennomført de siste seks åra. Styret har også gitt uttrykk for at de har vært fornøyd med det administrasjonen i NTF har gjort.

Roser Røine
Det presierer også styreleder Berntsen overfor tv2.no, som gjentar at det har vært en god dialog og ryddig prosess med Røine om avgangen.

Muligheten for at den administrerende direktøren skulle gi seg oppstod gjennom det Berntsen karakteriserer som normale samtaler mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.

– Han har vært en sterk og tydelig og veldig arbeidssom leder. Han har bidratt til å bringe NTF og administrasjonen videre og opp på et godt nivå, sier han og roser særlig Røines innsats på tunge og store prosjekter.

– Er det ting ved jobben han har gjort som dere er mindre fornøyd med?

– Det vil alltid være ulike diskusjoner, men i sum så har styret vært fornøyd med Niels og resten av administrasjonen. Det er alltid ting som man er mer mer eller mindre fornøyd med, uten at det er noe spesielt i denne saken, svarer Berntsen.

Overlapper
Styrelederen som har sagt ja til å dekke noen av Røines arbeidsoppgaver i en overgangsperiode fremhever viktigheten av å få til en jevn overgang fra den sittende direktøren til den neste.

– Vi regner ikke med at en ny direktør er på plass når han slutter, sier Berntsen.

– Hva tror dere en ny administrerende direktør kan gjøre bedre enn den avtroppende?

– Det vet vi jo ikke ennå, og det vil vise seg, men vi er helt sikre på at det vil være en attraktiv stilling for gode kandidater.

Stillingen vil lyses ut i august.