Tomine Mikkeline Eide
Tomine Mikkeline Eide

Supertalentet Tomine (15) oppdaget på Youtube

Derfor vil hun ikke være med i «Idol»

AV Beate Sneve Larsen

Tomine Mikkeline Eide var bare 14 år gammel da hun i fjor signerte platekontrakt med Universal. Fredag kom den første platen hennes ut.

– Det var veldig gøy og spennende, sier ungjenta litt beskjedent om utgivelsen.

Plata inneholder flere klassiske sanger.

– Det er sanger fra Grieg og Ole Bull og en italiensk arie. Og så har jeg med en sang min bror har skrevet for meg, sier Tomine om utgivelsen.

Oppdaget på Youtube

Det var produsent Hans Petter Gundersen som oppdaget jenta med englestemmen på Youtube hvor hun hadde lagt ut opptredener fra blant annet Ungdommens Musikkmesterskap i Oslo, en konkurranse hun vant to ganger.

– Da jeg så videoene hørte jeg jo at det var en riktig musiker i emming. Det var helt ekstraordinært, forteller en entusiastisk Gundersen til tv2.no.

Han er full av lovord om 15-åringen.

– Hun har de vanskeligste tingene i seg. Hun er en ekte musiker, hun forstår hva hun driver med og har vært musiker siden hun var fem år gammel. Hun har en følelse og forståelse for komposisjonene hun fremfører som er utrolig moden. Det tekniske har hun også veldig lett for. Hun har en ekstremt utviklet timing og tonasjon. Hun har også en ydmykhet, inderlighet og lidenskap, alt som skal til for å lage stor musikk, fortsetter han.

Etter at produsenten var på plass ble demoer spilt inn, og fra da begynte ting å gå veien for talentet.

– Hans Petter reiste så til Oslo med noen demoer, og da fikk jeg platekontrakt med Universal. Jeg er utrolig takknemlig for det han har gjort, sier Tomine.

Vil ikke stille i «Idol»

Tomine liker godt talentprogrammet «Idol», men kunne ikke tenkt seg å bli med der selv.

– Nei, jeg tror ikke det. Man er jo med der for å vinne platekontrakt, og det har jo jeg nå. Og så synger jeg ikke pop. Men det er veldig gøy å se på, sier hun til TV2.no.

Vil jobbe med musikk

Hva som skjer videre framover vet ikke ungjenta så mye om ennå, det er det manageren hennes som jobber med.

– Jeg håper jo at det blir mer jobb etter hvert, for jeg ønsker jo å jobbe med klassisk musikk, og ha det som en karriere når jeg blir voksen, sier Tomine.

En klassisk duett

Selv om Tomines jevngamle jenter nok sikkert ville sunget med Justin Bieber om de fikk sjansen, er det ikke han som står høyest i kurs hos jenta som ble oppdaget på samme måte som verdensstjernen.

– Nei, vi synger jo helt forskjellige sjangre da, vi er veldig forskjellige. Hvis jeg skal drømme om å få synge sammen med noen så må det bli Andrea Bocelli. Han synger helt fantastisk.

728251