Riccò (Foto: LAURENT REBOURS/AP)
Riccò (Foto: LAURENT REBOURS/AP)

Dopsyklist beskylder 48 ryttere for å ha vært dopet under Touren i 2008

Ikke mulig, svarer UCI.

Riccardo Riccò ble kastet på hodet ut av Tour de France i 2008 etter at han hadde testet positivt på det ulovlige stoffet CERA. Da hadde den italienske rytteren, som på den tiden syklet for Saunier Duval-Scott, allerede rukket å vinne to etapper av rittet.

– 48 var dopet
Riccò ble arrestert av fransk politi og ble ilagt en karantene på 20 måneder. Også Stefan Schumacher, Leonardo Piepoli og Bernhard Kohl ble etter hvert avslørt for å ha benyttet seg av det samme stoffet.

Les også:– Fransk sykkelhelt avslørt for EPO-bruk
Les også:«Kyllingen» tapte – må betale saftig erstatning

Men tirsdag kveld, bare dager før årets utgave av Tour de France braker løs, gikk italieneren ut på Twitter og hevdet at det var langt flere som benyttet seg av doping i rittet for fem år siden.

– Det var fire ryttere som testet positivt for EPO CERA i Touren i 2008, men det var faktisk 48 på listen. Jeg kjenner også til navnene, men de holder jeg for meg selv, skriver han på sin profil.

UCI benekter
Onsdag slår derimot det internasjonale sykkelforbundet (UCI) knallhardt tilbake mot den dopingdømte syklisten i en pressemelding.

– Riccò, Stefan Schumacher, Leonardo Piepoli, og Bernhard Kohl leverte alle positive dopingtester i Tour de France 2008. Men nå har Riccò antydet på Twitter at det var flere ryttere. Denne påstanden er selvsagt helt falsk. I 2008 var det det franske antidopingbyrået (AFLD) som utførte dopingtestene siden touren på den tiden ble arrangert som et nasjonalt arrangement. Men alle analysene som ble gjort av testene ble sendt direkte til AFLD med en kopi til UCI og WADA hvor de ble gjennomgått. Det er ganske enkelt ikke mulig at en positiv test skal ha blitt oversett, skriver de.

Utestengt i 12 år
Riccardo Riccò gjorde comeback i 2010. Men bare ett år etter ble han hasteinnlagt på sykehus etter at han skal ha gitt seg selv en blodoverføring med blod han hadde liggende hjemme hos seg selv. Etter at legene hadde reddet livet hans fikk italieneren en ny utestengelse på 12 år. Dermed var karrieren over for syklisten.

Riccò (Foto: Riccardo De Luca/Ap)
Riccò (Foto: Riccardo De Luca/Ap)