TOMME SETER: Det er mange tomme seter under kampene i Wimbledon. Her fra kampen mellom Sabine Lisicki og Francesca Schiavone. (Foto: Anja Niedringhaus/Ap)
TOMME SETER: Det er mange tomme seter under kampene i Wimbledon. Her fra kampen mellom Sabine Lisicki og Francesca Schiavone. (Foto: Anja Niedringhaus/Ap)

Wimbledon for halvtomme tribuner

Gary Lineker reagerer på at billetter blir gitt til sponsorer som ikke gidder komme.

Wimbledon er årets tennishøydepunkt, og folk betaler store summer for å få se verdens beste tennisspillere.

Arrangøren skrøt av over 1000 fans som overnattet i kø for å få billetter. De ba også folk om ikke å stille seg i kø fordi de allerede var for sent ute.

Les også: Sjokk-exit for Nadal i Wimbledon-turneringen
Les også: Tenåring slo ut Wimbledon-kanon

Men likevel har de fleste av kampene gått for halvtomme tribuner.

Det får den tidligere fotballstjernen og nå tv-personligheten Gary Lineker til å reagere.

«Mange tomme steter på centre court. Uten tvil uinteresserte sponsorer. For en sløsing med billetter som så mange ville gitt sin høyre arm for å få», skriver han på Twitter.

OL i London opplevde mye av det samme i fjor sommer. Mange billetter ble gitt til sponsorer og VIP'er, som ikke brydde seg med å bruke dem. Resultatet ble mange tomme seter, mens fans sto utenfor og fikk ikke billetter.

Wimbledon-arrangørene hevder billettene ble benyttet, men at mange sto i kø for å få seg mat og dermed kom litt sent til plassene sine.

Serena Williams var en av dem som ville fått problemer med å telle alle de tomme setene da hun spilte mot Mandy Minella.

Men den amerikanske verdenseneren brydde seg ikke nevneverdig om manglende publikum.

– Jeg la ikke merke til det. Når jeg er på et idrettsarrangement, så går jeg ikke så mye rundt. Men folk må få gjøre det de liker. Når jeg er i en fornøyelsespark, så tar jeg ikke alle attraksjonene. Jeg spiser hele tiden. Kanskje det er veldig god mat her? Men jeg mener at det tar litt tid for folk å komme på plass når en kamp starter. Jeg vet egentlig ikke. Folk må få gjøre som de vil, sier hun ifølge Daily Mail.