Fabrizio Miccoli (Foto: Alessandro Fucarini/Ap)
Fabrizio Miccoli (Foto: Alessandro Fucarini/Ap)

Tidligere Palermo-spiller etterforskes for mafia-virksomhet

Kontraktsløse Fabrizio Miccoli etterforskes for utpressing.

Den tidligere Palermo-spilleren Fabrizio Miccoli har rotet seg bort i problemer med loven.

Etterforskes for utpressing
33-åringen skal ifølge La Repubblica være under etterforskning av det italienske anti-mafia-byrået (DIA) for utpressing og vennskapet til Maruo Lauricella. Miccoli er også mistenkt for å ha brukt fire SIM-kort som var registrert på andre personer uten deres viten.

Anklagene om utpressing kommer etter at Miccoli angivelig skal ha spurt vennen Mauro Laruicella, sønn av mafia-boss Antonio Lauricella, om å hjelpe ham med å få tilbake penger som et diskotek skyldte ham i september 2011.

Ifølge Gazzetta dello Sport skal Lauricella junior ikke ha vært særlig snill da han skulle få pengene tilbake.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Fabrizio Miccoli (Foto: Alessandro Fucarini/Ap)
Fabrizio Miccoli (Foto: Alessandro Fucarini/Ap)

Snakket nedlatende om drept dommer
DIA skal ha holdt et tett øye med Mauro Lauricella, i tillegg til avlytting av de fire SIM-kortene Miccoli skal ha benyttet seg av. Miccoli skal angivelig ha overalt en sjef ved en TIM-butikk (mobilbutikk) å gi ham tilgang til de fire SIM-kortene. Ett av disse skal ha blitt levert videre til Mauro Lauricella. Det er avlyttingen av dette SIM-kortet som skal ha avslørt forholdet mellom Mauro Lauricella og Miccoli.

Les også: Politirazzia i 18 Serie A-klubber
Les også: Hevder Solskjær vil ha Høiland

I samtalene skal Miccolo også ha snakket nedsettende om den tidligere anti-mafia-dommer Giovanni Falcone. Falcone ble drept i 1992 av en bombe.

– Det finnes ikke ord til å beskrive Miccoli. Det er ikke en gang et eneste ord som er verdt å sløse bort på ham. At en sportsperson som har tatt del i veldedighetskamper, en som dediserte målene sine til Falcone og Borsellino, kan si noe sånt er helt forferdelig. Han foretrekker tydeligvis mafia-bossene fremfor loven, sier Givoanni Falcones søster Maria.

– God idé at Miccoli forlot Palermo
President i Palermo, Miccolis tidligere klubb, håper at anklagene mot spissen er gale.

– Det er forferdelig. Jeg håper bare at det er en feil. Jeg kan ikke tro at Miccoli kunne presse noen for penger. Det han sa om Falcone? Mamma mia... Ingen kommentar. La oss vente å se hva han faktisk sa, sier Maurizio Zamparini.

– Fotballspillere i sør har vennskap med folk de ikke vet om er kriminelle eller ikke. Gudene vet hvor mange kriminelle jeg har tatt i hånden, og til hvor mange av dem jeg ikke ville tatt i hånden. Det var uansett lurt av Miccoli å forlate Palermo.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Palermo-president Maurizio Zamparini. (Foto: MARCELLO PATERNOSTRO/Afp)
Palermo-president Maurizio Zamparini. (Foto: MARCELLO PATERNOSTRO/Afp)

Agenten til Miccoli sier at de håper å ordne opp i anklagene så raskt som mulig.

– Jeg kan ikke si noe, etter som avlyttingene ikke er med i bevisene vi har sett. Jeg kan garantere at alt vil bli avklart foran dommere, sier agent Francesco Caliandro.

Spillerprofilen til Miccoli ble fjernet fra Palermos nettsider da nyheten sprakk lørdag.