rasmussen (Foto: Scanpix)
rasmussen (Foto: Scanpix)

«Kyllingen» tapte – må betale saftig erstatning

Den danske sykkelrytteren Michael Rasmussen må ut med 5,3 millioner norske kroner til Rabobank etter å ha tapt et erstatningssøksmål.

Avgjørelsen i retten falt tirsdag. Rasmussen må betale sitt tidligere sykkellag 579.000 euro, men sakskostnader kommer i tillegg, slik at det samlede beløpet dansken må ut blir på 663.000 euro.

– Jeg kan bekrefte at det er sant det nederlandske medier melder. Derfor har jeg akkurat fortalt Rasmussen at rettsavgjørelsen var negativ sett fra hans side, sier advokat André Brantjes til Ekstra Bladet. Det er Brantjes som representerer Rasmussen i denne saken.

Les også: Slik gjør du Tour de France til en totalopplevelse
Les også: – Fransk sykkelhelt avslørt for EPO-bruk

– Retten slår i sin kjennelse fast at Rabobank hadde full rett til å gi Michael Rasmussen sparken i juni. Nå skal vi sette oss ned og gå gjennom saken på en skikkelig måte, for å se om det er noe vi kan gjøre.

– Rasmussen er selvsagt sjokkert over dette utfallet, og det er jeg også, sier advokaten.

Saken handler om at Rasmussen krever erstatning fra Rabobank etter at laget trakk ham fra Tour de France i 2007, da han lå an til å vinne hele rittet. Det var danskens feilaktige opplysninger om hvor han befant seg i forkant av Touren som fikk nederlenderne til å trekke ham fra rittet. (©NTB)