Friidrettsforbundet drøyer med første VM-uttak

Sportssjef Ronny Nilsen fortalte NTB før helgen at han kanskje kunne komme til å gi de første norske friidrettsutøverne klarsignal til VM allerede søndag.

Men etter at Norge ble utklasset i lag-EM og rykket ned i 1. divisjon, valgte sportssjefen å vente med det første VM-uttaket sitt.

– Jeg har så mye på programmet akkurat nå, så jeg har valgt å vente litt med å ta ut de første utøverne til VM. Trolig kommer ikke de første utøverne våre før U23-EM i Tammerfors, sier Ronny Nilsen til NTB.

Nilsen regner med å kunne stille med en norsk tropp på 10-12 utøvere i Moskva-VM midt i august, og allerede er det klart at Andreas Thorkildsen, Jaysuma Saidy Ndure, Henrik Ingebrigtsen, Erik Tysse, Ida Marcussen og Ezinne Okparaebo i realiteten er klare for VM-start.

Norge har en sølvmedalje å forsvare fra VM i Daegu for to år siden. Det sølvet var det Thorkildsen som sikret seg i spyd.

Selv om ikke Thorkildsen har fått det til å klaffe på forsesongen i år, regner han seg fortsatt som medaljekandidat i Moskva. Det samme gjør Henrik Ingebrigtsen på 1500 meter. (©NTB) (©NTB)