Blackhawks avgjorde Stanley Cup-drama

Chicago Blackhawks vendte til seier i løpet av 17 sekunder og sikret seg Stanley Cup-pokalen i NHL for annen gang på fire år mandag.

I den sjette finalekampen vant Blackhawks 3-2 borte mot Boston Bruins og vant NHL-finalen 4-2 sammenlagt (best av sju kamper). Blackhawks tapte to av de tre første finalekampene, men slo voldsomt tilbake og vant de tre neste.

Blackhawks vant også NHL-tittelen for tre år siden. Det var lagets første triumf på 49 år. Denne gangen måtte ikke Illinois-laget vente like lenge på en ny pokal.

– Da vi vant i 2010, visste vi ikke helt hva vi var med på. Vi spilte stor hockey, men var uvitende om hvordan vi spilte. Denne gangen var vi mye mer klar over hva som kreves og hvor mye som må ofres, for å komme tilbake dit. Dette er en utrolig gruppe. Vi har vært gjennom mye i år, og dette er en herlig måte å avslutte på, sa Blackhawks-kaptein Jonathan Toews til NBC.

Det sto 1-1 etter den andre perioden, og det så ut til å kunne gå mot en sjuende kamp da Milan Lucic sendte vertene fra Boston i ledelsen tolv minutter ut i sluttperioden. Men Blackhawks ga ikke opp og sørget for både utligning og vinnermålet i løpet av 17 sekunder. Det siste målet kom bare 59 sekunder før full tid.

Bryan Bickell og Dave Bolland scoret de to avgjørende målene for Chicago Blackhawks. (©NTB)