Cadel Evans (Foto: MIGUEL MEDINA/Afp)
Cadel Evans (Foto: MIGUEL MEDINA/Afp)

Evans: – BMC-laget er bedre enn da jeg vant Touren

Cadel Evans savner tilsynelatende ikke Thor Hushovd.

I 2011 gikk australske Cadel Evans til topps som sammenlagtvinner av Tour de France.

Skal man gjøre det er man avhengig av god hjelp fra laget. Nå sier australieren at årets utgave av BMC er sterkere enn laget som hjalp ham til seier for to år siden.

– Jeg er glad for at jeg har mine tre «skytsengler», Quinziato, Burghardt og Schär, rundt meg. Sammen med Bookwalter, Amaël Moinard og Steve Morabito fra vårt suksessfylte 2011-lag. Med Tejay van Garderen på toppen av det hele er vi mye sterkere i fjellene enn tidligere, sier Evans ifølge Feltet.dk.

Vraket Hushovd
BMC vraket som kjent norske Thor Hushovd fra sin tropp, og kapteinen på laget savner tydeligvis ikke mannen som kom inn i laget fra og med 2012-sesongen.

Hushovd måtte også stå over fjorårets Tour de France, den gang med sykdom.

Evans fremhever klatredelen av Tour de France som særlig viktig i år.

– Det blir avgjørende å være stabile over alt, på det flate etappene og på tempoetappene. Stigningene blir ekstra viktige i år, og å unngå uhell er alltid viktig, sier sammenlagtseierkandidaten.

Les også: Kristoff: – Hushovd kom nok med en liten hilsen til BMC-laget
Les også: Hushovds revansj - vant NM etter solobrudd

Van Garderen må hjelpe Evans
Tejay van Garderen (24) endte på femteplass forrige Tour de France, og vant også ungdomstrøyen for ryttere opp til 25 år.

Det er ingen ambisjon for laget å forsvare den. I det store og det hele er amerikanerens ambisjoner i andre rekke. Cadel Evans er og forblir kaptein, til tross for at australieren endte bak van Garderen i fjorårets etapperitt.

– Den hvite trøyen var ikke et mål i fjor, og er det heller ikke i år. Den kom bare med på kjøpet gjennom å sitte fremme hver dag for å hjelpe Cadel, og det er også målet i år, sier BMCs sportsdirektør Fabio Baldato.

Cadel Evans ble nylig nummer tre i Giro d'Italia.