Eric Saade
Eric Saade

Sjekk ut Eric Saades nye musikkvideo

Se hva 22-åringen mener om ny video, egen stjernestatus og den norske fansen.

Av Sandra Mei Ling Noer

Svenske Eric Saade (22) har vært et hett navn i Norge den siste tiden, kanskje spesielt etter hans duett med Tone Damli Aaberge (25). Nå er den mørkhårede artisten ute med en ny video, der söta bror får utfolde seg foran kameraene ved Spanias kyst.

– Det var veldig gøy å spille inn videoen! Det var veldig mye sand. Jeg hadde sand overalt i mange dager, i øynene, ørene, håret og i nesa, ler 22-åringen når tv2.no tar en telefon til ham mandag ettermiddag.

Han forteller også at han har lagt merke til en hel haug bekymrede tilbakemeldinger fra fans som fortviler over slutten på videoen.

– Jeg dør ikke på slutten, i tilfelle folk tror det. Det är lungt!

Se norgespremieren på «I'm coming home» ovenfor!

Skryter av den norske fansen

Denne høsten håper Saade på å fylle Sentrum Scene i Oslo når han spiller sin første konsert, men aller først står det norske «Allsang på grensen»-publikummet for tur.

– Det blir gøy! Det er alltid veldig hyggelig å stå på den scenen, sier han.

Sangeren innrømmer at han er litt ekstra svak for den norske fansen sin.

– De har alltid vært veldig engasjerte, både når man ser på sosiale medier og også da jeg spilte på Topp 20-showet på rådhusplassen. De var helt gale! Det har vært kjempekult. Enn så lenge.

– Kan det bli for mye av det gode?

– Nei, det kan ikke bli for mye. Bortsett fra hvis fansen skader seg, da blir det for mye, svarer Saade kontant.

Saade: – Jeg er ikke perfekt

Eric Saade har over 60.000 følgere på Twitter. Over 170.000 fans følger ham på Facebook. Musikkvideoene hans har millioner av visninger på YouTube, som for eksempel «Masquerade», der tallet har passert 5.000.000. Ungpikene forguder ham, skriver at de elsker ham og skriver så mange hjerte-emoticons at en voksen observant nesten blir litt bekymret.

Hovedpersonen selv tar oppmerksomheten og heltestatusen med knusende ro. Han forteller til tv2.no at han har få problemer med å være et forbilde for tusenvis av unge.

– Det er absolutt jätteroligt, men jeg tenker ikke nødvendigvis på at jeg er et forbilde. Jeg tenker at jeg må være meg selv. Jeg er absolutt ikke perfekt, og som alle andre gjør jeg feil. Man sier ikke alltid riktige ting, og media følger veldig nøye med på hva jeg foretar meg. Men jeg tenker at det viktigste er å være seg selv, sier 22-åringen.

Se Eric Saade og Tone Damli i musikkvideoen til «Imagine» her:

624263

Ofrer privatlivet for musikken

Å leve ut den store drømmen som fulltidsartist tar opp alt av Saades tid. Han forteller at ambisjonen er å spille hans musikk så langt det bare går. Å få Eric Saades låter til å klatre på hitlistene i flere land enn bare Sverige og Norge. De store ambisjonene får konsekvenser.

– Det vanskelige er jo at dette livet går ut over privatlivet. Det er kjempevanskelig å få tid til alt. Men det er som det er. Man jobber mye og får se verden, og prøver å få tid til privatlivet, selv om det ikke er så lett.

– Blir det verdt det til slutt når du går glipp av mye?

– Det er verdt det. Jeg elsker musikk. Jeg er klar for å ofre det.

Se bakomfilmen til Saade og Damlis musikkvideo her:

623640