Myggen4
Myggen4

Myggen skal lede Norge til Brasil: – Man får ingen gratis sjefsrolle her

Den tidligere landslagsspilleren er en av lederne i Streetfootball Norge.

Erik «Myggen» Mykland er tilbake i fotballen. Sammen med blant andre Vidar Riseth skal den tidligere midtbaneeleganten lede Streetfootball Norge til VM i Brasil neste sommer.

Se reportasje øverst i videovinduet over

– Må jobbe seg til sjefsrollen
Denne helgen holdt de to tidligere landslagsspillerne samling i Bergen.

– Det er veldig langt frem. Men det er i utgangspunktet streetfotballen som skal ned. De var med i VM 2010, og det var et veldig stort opplegg rundt det allerede da. Det er en gjeng med de beste som skal samles og begynne å trene frem mot VM. Det er et sideprosjekt som går parallelt med det store VM. Så det blir jo ingen dum opplevelse for verken trenere eller spillere, sier Myggen til TV 2 Sporten.

Les også: Drillo sammenligner Wolff Eikrem med Myggen

Ikke alle spillerne på samlingen i Bergen vet derimot hvem den tidligere landslagsspilleren og utenlandsproffen er. Det tar Myggen med knusende ro.

– Det er ikke så mye mas, og da blir det lettere å kunne være en av gjengen. Man får ikke noe gratis sjefsrolle her, det må man jobbe seg til, sier han.

Myggen er kjent som spilleren med den litt unorske spillestilen. Med kreativitet og slepen teknikk gledet han det norske fotballpublikummet på 90- og starten av 2000-tallet. Det er noe han prøver å overføre til dagens spillere gjennom prosjektets fokus på dans og teknikktrening.

– Det er godt poeng det med dans, bevegelse og uttøyning. Man blir mykere i bevegelsene. Det er kanskje ikke direkte overførbart i løpet av et sekund. Men etter en øvelse så kan vi kanskje dra deler av det inn i spillet, sier han.

Glad for å ha Myggen med
Vidar Riseth er sponsorsjef i Rema 1000. Han er glad for å ha fått med seg sin tidligere klubb- og landslagskollega.

– Myggen, fotball og glede er veldig bra sammen, sier han.

Nå håper han at streetfotballaget også får selskap av det norske A-landslaget i Brasil neste år.

– Ja vi håper jo på å få to lag der nede. Men akkurat nå er det vel streetfotballaget som ligger best an, flirer han.